Utrpení princezny Diany, vztah s Dodim i osudná nehoda. Konečně vyšel trailer k 6. řadě seriálu Koruna

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix konečně zveřejnil oficiální trailer k první části závěrečné řady populárního historického seriálu
Koruna (The Crown), který pojednává o britské královské rodině. Děj se tentokrát soustředí především na princeznu Dianu, její románek s Dodim Fayedem a mediální hon, jemuž museli čelit, a jenž se jim nakonec také stal osudným.

Fanoušci seriálu Koruna se již nemohou dočkat poslední řady svého oblíbeného seriálu. Na co se mohou těšit? Mnohé napoví trailer i nové fotografie. Nicméně první čtyři epizody slibují divákům působivé vykreslení rozkvětu vztahu mezi princeznou Dianou (Elizabeth Debicki) a Dodim Fayedem (Khalid Abdalla) až do osudné nehody v Paříži. To ale není vše.

Princ Charles (Dominic West) a princezna Diana opět tráví prázdniny se svými syny Williamem (Rufus Kampa) a Harrym (Fflyn Edwards), ale každý jinak a jinde. Jsou totiž už rozvedeným párem. Diana se dvoří Dodimu na jihu Francie a nabízí mladým princům život na luxusní jachtě plný videoher a filmových večerů, kdežto Charles se v Balmoralu naopak drží tradice. Média jim samozřejmě nedají pokoj.

ČTĚTE TAKÉ: Začátek Dianina románku s Dodim, emotivní Charles a královna Alžběta: Netflix ukázal nové fotky k 6. řadě seriálu Koruna

Zejména Diana si na luxusní jachtě užívá nechtěnou přítomnost vtíravých reportérů. Začíná ji to skličovat, tak Dodi navrhne, že si vyrazí na romantický výlet do Paříže. Jenže pronásledování ze strany médií začíná sílit a agresivní novináře se nedaří setřást. To vyústí v tragickou nehodu, která otřese celou královskou rodinou.

Palác se snaží vyrovnat se ztrátou a přijme zodpovědnost za truchlící lid. Mohamed Al Fayed (Salim Daw), jenž se rovněž vyrovnává se skonem svého milovaného syna, doufá, že to, co se stalo, sjednotí jeho i královskou rodinu ve společném zármutku, ale místo toho zjišťuje, že zůstal v izolaci a královská rodina se mu vyhýbá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 skvělých minisérií, které najdete na Netflixu: Trampoty mladé samoživitelky nebo akčňák, který odrovnal i české diváky

Seriál Koruna sází na věrohodnost, popularitu a kvalitu. Od svého uvedení na Netflixu v roce 2016 získal řadu nominací a prestižních ocenění, a to včetně 15 nominací na cenu BAFTA, 10 nominací na Zlatý glóbus (včetně 4 vítězství), 69 nominací na cenu Emmy (z toho 21 vítězství za 4 řady) a spoustu dalších ocenění. Tvůrce Peter Morgan i všichni herci, scenáristé a režiséři mohou být na svoji práci právem pyšní.

Co nás čeká ve druhé části, která bude mít premiéru v prosinci? Princ William (Ed McVey) se po smrti matky začlení opět do života na Etonu, zatímco monarchie se snaží ukočírovat tíhu veřejného mínění. Královna Alžběta (Imelda Staunton) se dožívá zlatého jubilea, tudíž se zamýšlí nad budoucností monarchie v souvislosti se sňatkem Charlese a Camilly (Olivia Williams).

NAPSALI JSME TAKÉ: Bradley Cooper je v životopisném filmu Maestro k nepoznání. Trailer ukazuje, jak těžké je žít v blízkosti hudebního génia

Později přijde na řadu i romantika. William na Univerzitě St Andrews pozná krásnou Kate Middleton (Meg Bellamy) a zamiluje se do ní. Příběh se samozřejmě neobejde bez rebelanta Harryho (Luther Ford) a jeho eskapád. Proslýchá se, že nebude chybět ani jeho skandál s nacistickou uniformou.

Premiéry 1. části 6. řady Koruny, která bude obsahovat 4 epizody, se dočkáme 16. listopadu. Druhá část o 6 epizodách bude vypuštěna o čtyři týdny později, tedy 14. prosince.

Zdroj: Netflix, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.