Uvidím tě na Venuši: Mladá dívka chce najít svou biologickou matku, ale má jen náhrdelník, 10 jmen a průvodce s pocity viny

Eva Lenská
Foto: Voltage Pictures

Netflix přináší zase jeden zajímavý young adult snímek, díky kterému poznáme krásy nejen lásky, ale i Španělska. Romantické drama Uvidím tě na Venuši (See You on Venus) řeší vztahy, hledání vlastní identity, pocit viny a nemoc. Přesto je to hlavně příběh o lásce a o tom, jak žít, když váš život není zrovna ideální.

Mia (Virginia Gardner) se narodila se srdeční vadou a bohužel jí nezbývá mnoho času, což je jeden z nesčetných důvodů, proč chce najít svou biologickou matku. Před další operací, která má jen padesátiprocentní úspěšnost, chce jednou provždy poznat ženu, která ji dala pryč. Na seznamu má deset jmen, která hodlá prověřit, a k tomu náhrdelník a rodný list. Prošla mnoha pěstounskými rodinami, proto přemýšlí, jak by asi vypadal její život, kdyby vyrůstala s člověkem, který by ji miloval.

ČTĚTE TAKÉ: MILLIE BOBBY BROWN SE STALA GLOBÁLNÍ ŽENOU ROKU. V 19 LETECH TOHO DOKÁZALA VÍC, NEŽ VĚTŠINA LIDÍ ZA CELÝ ŽIVOT

Kyle (Alex Aiono) je sympatický mladík, který se dříve rád bavil. Ovšem poté, co jeho nejlepší kamarád zemřel při autonehodě, ho mučí výčitky svědomí a pocit viny. Mia by ho ráda takových trudných myšlenek zbavila, a tak ho přiměje, aby s ní jel do Španělska, kde najdou odpovědi, které oba zoufale potřebují k nápravě svých zlomených srdcí. Během dlouhé cesty a hledání Miiny matky si padnou do oka.

Snímek natočil režisér Joaquín Llamas podle úspěšného young adult románu od spisovatelky a scenáristky Victorie Vinuesy. V našich kinech měl premiéru letos v červenci. Na ČSFD dostal hodnocení 53 %, ale na Rotten Tomatoes byli diváci štědřejší. Snímek ocenili krásnými 81 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SCÉNY V SERIÁLU KORUNA, KTERÉ PŘEDCHÁZELY SMRTI PRINCEZNY DIANY, BYLY PRO HEREČKU ELIZABETH DEBICKI NAPROSTO NESNESITELNÉ

Osmadvacetiletá Američanka Virginia Gardner tvůrce zaujala svým ztvárněním Abby ve filmu Krásná katastrofa. Na Netflixu jsme ji mohli vidět ve snímku Všechny malé zázraky a v hudebním seriálu Dolly Parton: Hra na city.

Romantické drama Uvidím tě na Venuši bude na Netflixu dostupné už 17. listopadu.

Zdroj: Deadline, ČSFD, Rotten Tomatoes, High on Films

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.