Velkolepý sci-fi epos od tvůrců Hry o trůny má novou upoutávku. Slibují, že půjde o velkolepou podívanou, jakou diváci ještě neviděli

Eva Lenská

Když v červnu vyšla první upoutávka k seriálu Problém tří těles (3 Body Problem), fanoušci úspěšné sci-fi trilogie čínského spisovatele Liu Cixina, jenž je stejně rozsáhlá jako slavná Duna, byli nadšeni. Během Geeked Weeku vyšla další upoutávka a s ní i datum premiéry.

Seriál láká nejen tím, že Netflix předběhli Číňané, kteří ho vydali dříve, ale i tím, že ho mají na svědomí tvůrci slavného hitu Hra o trůny. David Benioff, D. B. Weisse a také Alexandr Woo slíbili, že půjde o velkolepou podívanou. Něco, co milovníci sci-fi ještě neviděli.

Kromě nové upoutávky je k dispozici také nový, konkrétnější popis děje. Osudové rozhodnutí mladé ženy v Číně 60. let minulého století se odráží v prostoru a čase až do současnosti. Když se jim před očima nevysvětlitelně rozplynou přírodní zákony, spojí se semknutá skupina geniálních vědců s neúprosným detektivem, aby čelili největší hrozbě v dějinách lidstva.

ČTĚTE TAKÉ: SCÉNY V SERIÁLU KORUNA, KTERÉ PŘEDCHÁZELY SMRTI PRINCEZNY DIANY, BYLY PRO HEREČKU ELIZABETH DEBICKI NAPROSTO NESNESITELNÉ

Foto: Netflix

Velmi očekávané sci-fi budou režírovat Derek Tsang a Minkie Spiro a zahrají si v něm Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce, Rosalind Chao, Ben Schnetzer a Eve Ridley.

Knižní předloha u nás vyšla v roce 2018 a okamžitě si získala mnoho fanoušků sci-fi a fantasy literatury. Liu Cixin za ni coby první Asiat v historii získal významnou cenu Hugo. Kniha si pohrává s myšlenkou, že ve vesmíru nejsme sami. A když už někdo do vesmíru nemoudře vyšle signály, neměl by počítat se zrovna nejvlídnější odezvou.

Co ještě více dodat a na co se ještě těšit? Během osmi epizod se budeme moci ponořit do vyšetřování záhad a šokujících objevů, než se život, jak ho známe, stane předmětem potenciálně katastrofálních následků. Čeká nás ohromující cesta přesahující kontinenty a časové linie. Od kulturní revoluce v Číně až po současné ulice Oxfordu, OSN v New Yorku a Panamský průplav.

Na závěr nás čeká jedna trochu smutná zpráva. Seriál měl mít premiéru už v lednu, nicméně všechno je jinak. Netflix posunul datum premiéry na 21. března 2024.

Zdroj: Tudum, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.