Mafiánský nářez ze světa Suburra míří na Netflix. Původní příběh plný nekalých praktik z prostředí Říma má 86 % na ČSFD

Michaela Pašková
Foto: Netfliix

Politické instituce jsou na pokraji zhroucení, Vatikánem otřásají skandály a v ulicích hlavního města panuje chaos. Do světa Suburra vstupují noví hráči, kteří jsou připraveni ve spin-offu Suburræterna ukázat, kdo je tady pánem.

V roce 2015 vstoupil do kin snímek Krvavé předměstí vycházející z knihy Suburra, kterou napsali soudce Giancarlo De Cataldo a novinář Carlo Bonini. Řím je v tomto knižním díle městem moci, ve kterém vzkvétá zločin. Pomocí peněz roztočených kolem plánové výstavby se pobřeží v Ostii pomalu mění na italské Las Vegas.

Vše se děje pod taktovkou zkorumpovaného politika Filippa Malgradiho, mafiána známého jako Číslo 8. Ten je hlavou nejmocnější rodiny, a hlavně Samuraje, zástupce mafie z jihu a nejobávanějšího představitele římského podsvětí. Dokonalý plán se jim ovšem začne rozpadat kvůli lidem, kteří se pohybují na okraji jejich mocenských her.

Na ČSFD tento kriminální thriller dosahuje hodnocení 81 %, takže není divu, že v roce 2017 následoval seriál Suburra: Krvavé předměstí, jehož tři řady můžou diváci aktuálně zhlédnout na Netflixu. Jelikož si se svými 86 % vedl ještě lépe než film, už v listopadu se dočkáme italského spin-offu Suburræterna.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Netflix láká na drsný kriminální narko thriller podle skutečnosti. Navazuje na seriálový hit, který má na ČSFD 87 %

Giacomo Ferrara jako Alberto a Filippo Nigro jako Cinaglia v dramatickém thrilleru Suburraeterna.
Foto: Emanuela Scarpa/Netflix

Podle Netflixu se situace v Římě v roce 2011 ještě zhoršila. Amadeo Cinaglia se pokusil převzít Samurajův odkaz a spolu s Badalim dohlíží na veškerou trestnou činnost ve městě. Pomáhají jim v tom Adelaide a Angelika, které zůstaly v čele Anacletis, a Nadie, jež řídí dealerská místa v Ostii.

Jsou tu však i tací, kterým se nově zavedený pořádek nelíbí. Na hrací pole vstupují noví hráči, a naruší tak rovnováhu v Římě. Zahájí revoluci, jejímž cílem je vymazat vše, co patří minulosti.

Kvůli své rodině bude Spadino neboli Alberto Anacleti nucen vrátit se domů. Protože válka je válka a v sázce je opět ovládnutí celého města, bude hledat spojence mezi lidmi, o nichž by si to nikdy ani nepředstavoval.

PSALI JSME TAKÉ: V nadcházejícím thrilleru Netflixu se podvedená žena pustí do nového románku. Čeká ji nebezpečí, ale i pořádná dávka vášně

Ve spin-offu Suburræterna uvidíme známé tváře ze seriálu Suburra: Krvavé předměstí. Patří mezi ně Filippo Nigro, Emmanuele Aita, Paola Sotgiu, Carlotta Antonelli, Federica Sabatini a Giacomo Ferrara.

Zveřejněná upoutávka dává znát, že se opět můžeme těšit na strhující podívanou, ve které kulky budou létat vzduchem a terč na sobě ponese opravdu každý. Spadino zřejmě roztočí pořádnou hru, protože mu v upoutávce někdo říká, že on byl měl být šéfem.

Osm dílů dramatického thrilleru Suburræterna Netflix uvede 14. listopadu.

Zdroje: Netflix, Databazeknih.cz, ČSFD, cineuropa, Today

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.