Listopad na Netflixu ve znamení evropské produkce: Nástup narkobarona inspirovaný skutečností či mafiánský nářez z Říma

Michaela Pašková
Foto: Nyk Dekeyser / Netflix

Od thrilleru přes komedii, zločinecké gangy až po zdánlivě dokonalou rodinu z předměstí. Listopad se ponese ve znamení evropské produkce, která byla natočena výhradně pro Netflix. Máme se opravdu na co těšit.

Nový Olymp (Nuovo Olimpo)

Produkce: Itálie
Datum uvedení: 1. listopadu

Romantické drama zasazené do 70. let zachycuje láskyplný vztah Enea a Pietra. Nejprve se jako mladíci setkali ve svých 20 letech, kdy jim velmi rychle došlo, že je mezi nimi něco více než jen chemie. Protože však žijí v Římě a zároveň v době, která není k LGBT lidem zrovna vstřícná, rozcházející se. Následujících třicet let se ženou za nadějí, že jednoho dne navážou tam, kde přestali.

Více jsme ptali zde.

Parťačky (Wingwomen)

Produkce: Francie
Datum uvedení: 1. listopadu

Akční komedie ve stylu Charlieho andílků se soustřeďuje na profesionální zlodějku Carole, kterou její náročná šéfka přivádí k šílenství. Carole je konečně připravena odejít do důchodu, když se však dozvídá nečekanou zprávu: je těhotná. Aby mohla odejít ve vší parádě a byla i s dítětem pořádně zajištěna do konce života, souhlasí s poslední misí. Obvykle ji v loupežích pomáhá její nejlepší kamarádka Alex, ale tentokrát dámám chybí pořádný plán a eso v rukávu. Najmou si proto řidičku Sam, kterou sice provází temná minulost, ale na motorce jezdí jako královna. Jelikož by to bez chlapa samozřejmě nešlo, dámy přizvou do party ještě Clarence, kterému je v patách mexický drogový kartel.

Více jsme psali zde.

Ferry: Seriál (Ferry: The series)

Produkce: Belgie
Datum uvedení: 3. listopadu

Kriminální thriller zkoumá cestu na vrchol drogového barona, jehož počínání bylo inspirováno činností skutečného narkobarona. Herec Frank Lammers se v novince, které předcházel seriál Undercover a snímek Ferry, vrací jako ikonický drogový boss Ferry Bouman. Přestože s pomocí svého švagra působí Ferry nejprve jako dealer extáze, touží se dostat až na samý vrchol. Stojí mu však v cestě hrozivý drogový boss Arie Tack, ale i známý motorkářský klub. Protože jeho milovaná Danielle pronikne do temné stránky jeho podnikání, čekají Ferryho hrozivé chvíle.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmy, které v listopadu dorazí na Netflix: Napínavé krimi, korejská akční řežba i thriller, od kterého se nečeká, že mu někdo uvěří

Suburræterna

Produkce: Itálie
Datum uvedení: 14. listopadu

V mafiánském nářezu navazujícím na snímek Krvavé předměstí a seriál Suburra: Krvavé předměstí uvidíme známé tváře. Situace v Římě se v roce 2011 ještě zhoršila. Samurajův odkaz se pokusil převzít Amadeo Cinaglia, přičemž spolu s Bagalim dohlíží na chod města. Pánům v tom pomáhají Adelaide a Angelika, které se udržely v čele Anacletis, a Nadie, jež řídí dealerská místa v Ostii. Jsou tu však i tací, kterým se vzniklá situace nelíbí, takže to netrvá dlouho, než je Spadino neboli Alberto Anacleti donucen vrátit se domů. Pořádná mafiánská válka tak může začít.

Více jsme psali zde.

Vzpomínka v mlze (Feedback)

Produkce: Polsko
Datum uvedení: 15. listopadu

Kriminální drama bude stejně jako knižní předloha, která své čtenáře naprosto šokovala a znechutila, sledovat počínání bývalého rokového hudebníka, jenž má nejenom problém s alkoholem, ale nebrání se ani drogám. Arkadiusz Jakubik jako Marcin Kania se vydá hledat svého uneseného syna, přičemž ho cesta zavede do nejtemnějších hlubin Varšavy a vlastní psychiky. Protože mu jeho závislosti zatemnily mysl a dost pošramotily paměť, bude mít problém rozeznat halucinace od reality.

Více jsme psali zde.

Kryptotrumf (All-Time High)

Produkce: Francie
Datum uvedení: 17. listopadu

Francouzi nám kromě Parťaček naservírují v listopadu ještě jednu romantickou akční komedii, která nás přivede do světa kryptoměn. Vzhledem k jejich popularitě v posledních letech lze jen předpokládat, že se kolem této online měny bude točit stále více filmů. Novinka bude pojednávat o podvodníkovi, který se snaží působit na úrovni a udržet si svou přítelkyni. Jenže se mu absolutně nedaří. Světlo na konci tunelu spatřuje v momentě, kdy se náhodou střetává se Stephanií, ženou, která je díky kryptoměnám na pokraji zbohatnutí. Thiago vnímá tuto příležitost jak rychle zbohatnout, ale otázkou je, jestli se mu ji podaří obrat anebo skončí tam, kam patří.

PSALI JSME TAKÉ: Vzrušující smyslový zážitek, píší kritici o thrilleru Zabiják. Dlouho očekávaný film Netflixu je stejně nemilosrdný jako chladnokrevný vrah

Istanbul, poslední výzva (Last Call for Istanbul)

Produkce: Turecko
Datum uvedení: 24. listopadu

Pro herce Kivançe Tatlituga bude romantické drama pojednávající o lásce a druhé šanci v pořadí čtvrtým snímkem natočeným pro Netflix. Poté, co Serin omylem na letišti při cestě z Istanbulu do New Yorku vezme zavazadla jiné cestující, střetne se s Mehmetem. To, co nejprve začínalo jako pátrání po zavazadlech se promění do nezapomenutelné noci plné touhy a vášně. Zatímco spolu dvojice tráví nejkrásnější chvíle svého života, stojí před nimi jeden podstatný problém. Ani jeden z nich není rozvedený, takže pokud noc povýší na další úroveň, dopustí se nevěry.

Skoro normální rodina (A Nearly Normal Family)

Produkce: Švédsko
Datum uvedení: 24. listopadu

Kriminální thriller natočený podle stejnojmenného bestselleru představí obyčejnou rodinu Sandellových, kterou tvoří právnička Ulrika, kněz Adam a jejich devatenáctiletá dcera Stella. V rezidenčním předměstí u Lundu žijí na první pohled ukázkový život, který se však jednoho dne promění v noční můru. Stella skončí ve vazbě poté, co byla obviněna z vraždy. Zdrcení rodiče nevědí, jak mají své dceři pomoci. Co vlastně Stellu přimělo ke zločinu? Jsou rodiče opravdu tak dokonalí?

Více jsme psali zde.


Zdroje: Netflixer, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.