Napínavý krimi thriller Skoro normální rodina bude noční můrou všech rodičů a ukáže, kam až jsou někteří ochotni zajít

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí švédský kriminální thriller Skoro normální rodina (A Nearly Normal Family), jehož tvůrci se postarali o zpracování noční můry všech rodičů. Po jeho zhlédnutí vyvstane otázka kam až jsou ochotni rodiče zajít, aby ochránili své drahocenné ratolesti.

Kriminální thriller Skoro normální rodina byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Mattiase Edvardssona, kterého se ve 35 zemích po celém světě prodalo přes 550 tisíc výtisků. Za natočením seriálu stojí režisér Per Hanefjod, přičemž se autor knihy na tvorbě seriálu podílel jako výkonný producent.

Režisér pro Netflix uvedl, že je nesmírně vděčný za možnost práce na tvorbě tohoto seriálu. Knižní předloha dle něj poskytuje ty nejlepší možné předpoklady pro hranou adaptaci. „Od prvního setkání s tímto příběhem jsem si cenil toho, že má opravdu něco do sebe. Vyvolává složité otázky, nabízí hloubku postav a po celou dobu vás udržuje v napětí.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V nadcházejícím thrilleru Netflixu se podvedená žena pustí do nového románku. Čeká ji nebezpečí, ale i pořádná dávka vášně

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

Autor a zároveň výkonný producent Mattias Edvardsson nazývá Hanefjorda fantastickým režisérem, který je do příběhu zapálený. Bylo pro něj důležité, že se kriminální thriller Skoro normální rodina natáčel v Lundu, protože se tam odehrává i kniha. Doufá, že prostřednictvím seriálu ve světě prorazí jeho herecké obsazení.

Dle synopse Netflixu jsou Sandellovi obyčejnou rodinou, kterou tvoří kněz Adam, právnička Ulrika a jejich devatenáctiletá dcera Stella. V rezidenčním předměstí u Lundu žijí zdánlivě dokonalým životem. Jednoho dnes se však jejich život promění v noční můru poté, co Stella skončí ve vazbě, protože je obviněna z vraždy. Zdrcení rodiče nevědí, co mají dělat. Co se vlastně stalo? Přestože chtějí své dceři za každou cenu pomoci, znají ji doopravdy? Nebo sebe navzájem?

PSALI JSME TAKÉ: Uvězněna ve vlastním těle: Na Netflix se řítí psychologický thriller, ve kterém nic není tak, jak se na první pohled zdá

Foto: Ida Borg / Netflix

Jako Stella se divákům představí Alexandra Karlsson Tyrefors. Role matky se zhostila Lo Kauppi a otce Björn Bengtsson, kterého můžete znát ze seriálu Poslední království.

Zveřejněný trailer dává tušit, že je Stella problémovou dcerou, u které nikoho její obvinění z vraždy nepřekvapí. A je tomu skutečně tak. V knize je vykreslena jako rozmazlené dítě, které místo aby spolupracovalo s policií, stěžuje si, že jen občas může chodit do vězeňské posilovny. Nicméně jeden záběr vyvolává otázku, zda náhodou nebyla znásilněna. Budou se jí rodiče snažit pomoci anebo je její chování výsledkem toho, že se vše snažili ututlat, protože by tak došlo k poškození dobrého jména rodiny?

To zjistíme už 24. listopadu, kdy Netflix kriminální thriller Skoro normální rodina uvede.


Zdroje: About Netflix, What‘s on Netflix, Databazeknih.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.