Netflix láká na drsný kriminální narko thriller podle skutečnosti. Navazuje na seriálový hit, který má na ČSFD 87 %

Michaela Pašková
Foto: Nyk Dekeyser / Netflix

Už brzy vstoupí na Netflix kriminální thriller Ferry: Seriál (Ferry: The Series), který má velké předpoklady k tomu, aby pořádně zahýbal se sledovaností. Očekávaná novinka bude zkoumat cestu na vrchol drogového barona, jehož počínání bylo inspirováno životem skutečného narkobarona.

V roce 2019 spatřil světlo světa první díl kriminálního thrilleru Undercover, v němž se vedle drogového bosse nastěhovali tajní agenti předstírající, že jsou pár. Seriál natočený podle skutečnosti slavil obrovský úspěch, takže nikoho nepřekvapí, že se dočkal hned tří řad. Na světovém Rotten Tomatoes dosahuje kriminální thriller v hodnocení 86 %, přičemž první řada se těší neuvěřitelnými 94 %. Českým a slovenským divákům se seriál rovněž líbil, protože například jeho třetí řada dosahuje v hodnocení na ČSFD hodně slušných 87 %.

Jelikož se jednalo o opravdový hit, následoval v roce 2021 snímek Ferry, který se zaměřoval na počátky narkobarona Ferryho Boumana. Protože se i film radoval z celkem vysokého hodnocení, streamovací gigant oznámil pokračování v podobě seriálu. S názvem si ovšem Netflix moc hlavu nelámal, zkrátka ho pojmenoval Ferry: Seriál.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 7 Nejlepších thrillerů, které letos vyšly na Netflixu a pořádně zahýbaly se sledovaností. Nechybí Noční agent ani Milé dítě

Herec Frank Lammers se v očekávaném seriálu vrátí jako ikonický drogový boss Ferry Bouman. Vedle něj podá strhující výkon Elise Schaap jako jeho milovaná Danielle. S pomocí svého švagra Larse, Remca a Dennise se bude Ferry nejprve jako dealer extáze snažit prosadit v nebezpečném podsvětí. Nejenom, že se v cestě za vrchol postaví hrozivému drogovému bossovi Arie Tackovi, ale i známému motorkářskému klubu. Jakmile však milovaná Danielle pronikne hlouběji do temné stránky jeho podnikání, nastane čas zúčtování.

Dle upoutávky je zřejmé, že se můžeme těšit na věci, které nebyly zahrnuty v Undercover a následujícím filmu. Ferry v upoutávce vede monolog k osobě, jež není odhalena. V podstatě to působí, že hovoří přímo k nám a ptá se nás, jestli si vážně myslíme, že víme, kdo doopravdy je. Odpověď je jednoduchá. Dle svých slov je Ferry Boumanem, drogovým baronem jihu.

PSALI JSME TAKÉ: Recenze: Thriller Milé dítě rozhodně není pro slabší povahy. Donutí vás přemýšlet, kolik žen ve světě podobnou hrůzu právě prožívá

Kriminální thriller Ferry: Seriál slibuje strhující podívanou plnou konfliktů, neutuchající akce a podstupování obětí, které musí jedinec přinést, aby si vydobyl místo v podsvětí.

Novinku o osmi dílech můžete na Netflixu očekávat 3. listopadu. Čekání na Ferry: Seriál si můžete zpříjemnit zhlédnutím Undercover a snímku Ferry. Obojí je přístupné na Netflixu.


Zdroje: About Netflix, Rotten Tomatoes, ČSFD, Premiere Date

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.