10 nejlepších seriálů podle redakce Netflixeru, které zatím letos vyšly na Netflixu: Nechybí krimi, komedie ani válečné drama

Foto: Andrew Cooper/Netflix © 2023

Pokud hledáte tipy, co si pustit na Netflixu, možná vás ke zhlédnutí některých seriálů, které jste ještě neviděli, přesvědčí právě náš výběr. Naše redakce sestavila žebříček 10 nejlepších seriálů z různých žánrů, které letos zatím vyšly na Netflixu.

Advokát

Mickey Haller není jako ostatní právníci. Tento sympaťák si udělal advokátní kancelář ze zadního sedadla svého Lincolnu a řeší ty největší případy v celém Los Angeles. Práce z auta ale není jediná věc, jež tohoto právníka odlišuje. Mickey posouvá rodinný byznys na zcela novou úroveň, neboť spolupracuje se svou exmanželkou a prokurátorkou Maggie a i druhou bývalou ženou a zároveň asistentkou Lornou. Na Netflix nedávno dorazila druhá řada, která je snad ještě lepší než ta předchozí. Na ČSFD má dokonce hodnocení 81 %.

TAKÉ JSME PSALI: Tvůrce kriminálního drama Advokát láká diváky na 3. řadu. Nevšední právník v ní bude čelit bohům viny

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových

Podle nás je Královna Šarlota nejlepší z dosavadních řas série Bridgertonovi. Pokud jste příznivci drama a romantiky, je tento seriál pro vás jako dělaný. Možná i proto, že Šarlota není smyšlenou postavou, se stal seriál tak oblíbeným. Narodila se v Německu v roce 1744 a do Velké Británie se přijela provdat za krále Jiřího III. Když její muž ochořel, oddaně o něj pečovala. Podle historiků prý měla africké kořeny, o čemž se pak hojně diskutovalo v souvislosti s tím, že ji v Bridgertonových ztvárnila herečka tmavé pleti. India Amarteifio ji každopádně zahrála perfektně!

TAKÉ JSME PSALI: Královna Šarlota mění historii Netflixu. Seriál se vyšplhal mezi nejsledovanější tituly a sesadil hororový thriller podle skutečné události

Diplomatické vztahy

Kate Wyler je kariérní diplomatka, která získala vysoce postavenou pozici. Moc o ni ale nestojí a ani nevěří, že se na ni hodí. Vláda Spojených států ji pověřila, aby uprostřed mezinárodní krize sloužila jako velvyslankyně USA ve Spojeném království. Má to však negativní dopad na její manželství i politickou budoucnost. Kate bude muset zmírnit mezinárodní krizi, navázat strategická spojenectví v Londýně a přizpůsobit se svému novému místu v centru pozornosti. Do toho se ještě pokusí přežít manželství s diplomatem a politickou hvězdou Halem Wylerem, s kterým by se velice ráda rozvedla. Je to však příliš složité. Ani hodnocení na ČSFD není špatné – 74 %.

TAKÉ JSME PSALI: Naprosto dokonalý seriál, chválí nadšeně diváci nové politické drama, které přes víkend ovládlo Netflix

Noční agent

Řadový agent FBI Peter Sutherland pracuje v podzemí Bílého domu a hlídá telefon, který nikdy nezazvoní. Až do určité noci. Nečekaný telefonát ho dostane na rychlou a nebezpečnou cestu, jež nakonec vede až do Oválné pracovny. Aby zachránil národ, musí vzít pravidla do vlastních rukou a udělat správnou věc bez ohledu na to, že se mu život obrátil vzhůru nohama. Během pátrání po zrádci zároveň spolupracuje s generální ředitelkou Rose Larkin a chrání ji před lidmi, které doposud nazývala tetou a strýcem. Seriál se hodně dlouho držel na prvním místě v TOP 10 nejsledovanějších na Netflixu a není divu, je vážně povedený. Netflix se rozhodl udělat druhou řadu. Ta by měla dorazit v roce 2024.

ČTĚTE TAKÉ: Akční seriál, který se stal hitem, boduje tak moc, že Netflix týden po vydání oznámil jeho druhou řadu

Ve Při

Klenotem tohoto roku se stal na Netflixu seriál Ve Při. Černá komedie s příhodným názvem zaujala diváky i kritiky po celém světě a nás jakby smet. Se svými 34,08 miliony zhlédnutých hodin zaznamenal opravdu silný start, a dokonce na nějaký čas sesadil z piedestalu Nočního agenta. Na Rotten Tomatoes dostal od kritiků luxusní hodnocení 98 %, což se vážně jen tak nevidí. Ve Při sleduje konflikt dvou naprostých cizinců, které svedl dohromady incident na silnici. Danny Cho, rádoby podnikatel s nějakým tím mindrákem, a Amy Lau, úspěšná žena, na sebe prostě jen tak nezapomenou.

TAKÉ ČTĚTE: 5 zajímavostí o hojně vychvalovaném seriálu Ve Při: Dům jako klec, sbírka citátů a postelové zážitky Ali Wong

Ginny a Georgia

Seriál Ginny a Giorgia se stal loni hitem Netflixu nejen u nás. A po druhé sérii, která vyšla letos, je ještě oblíbenější. Mnoho lidí tento seriál přirovnává k legendárním Gilmorovým děvčatům, ale ve skutečnosti je tu jen malá podobnost. Velmi mladá svobodná matka a dospívající dcera mají vztah spíše jako sestry a společně začínají novou kapitolu života v malém městě, kde se zná každý s každým. A to je k podobnosti asi tak vše. Patnáctiletá puberťačka Ginny začíná svůj sexuální život, prožívá svou první lásku, hledá svou identitu, řeší spory s matkou a snaží se zapadnout mezi své vrstevníky. Giorgia je mladá, sebevědomá svobodná matka, jejíž bohatý manžel na začátku seriálu umírá za poněkud podivných okolností. A to je asi tak vše, co prozradíme. Protože kdo tento seriál ještě neviděl, má se na co těšit.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix konečně naslouchá fanouškům. Ginny a Georgia budou mít 3. a 4. řadu

Vikingové: Valhalla

Po více než sto letech od událostí seriálu Vikingové se odehrává příběh spin-offu Vikingové: Valhalla, který sleduje zvýšené napětí mezi Vikingy a Angličany a bojující frakce pohanských a křesťanských severských bojovníků. Spin-off se převážně zaměřuje na dobrodružství tří slavných Vikingů, a to Leifa Erikssona, Freydis Eriksdottir a Haralda Sigurdssona. Vikingové: Valhalla se letos vrátili s druhou sérií, která naprosto překonala tu první. Například na ČSFD získala pěkných 72 %. Fanoušci tohoto seriálu navíc může hřát u srdce, že by měla vzniknout i řada třetí.

PSALI JSME TAKÉ: Vikingové: Valhalla budou mít třetí řadu. Nemohu se dočkat, až to svět uvidí, říká herečka Frida Gustavsson

Čmuchalové

Akční jihokorejský thriller seriál Čmuchalové, který byl natočen podle stejnojmenného komiksu zaujal mnoho diváků. Zaměstnanci dobrotivého finančníka, kteří jsou navíc bývalými boxery, se v něm rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. Osmidílný seriál plný akce, drsných bitek a boxu natočil režisér Jason Kim. Jihokorejská tvorba je na Netflixu na vzestupu a mnoho seriálů, které vznikají, stojí za to. Tohle je rozhodně jeden z nich. Není ani divu, že mají Čmuchalové 82% hodnocení na ČSFD. Je to totiž pecka!

ČTĚTE VÍCE: České diváky dostal do kolen nový akční seriál Netflixu: Skvělý nápad, lepší než Hra na oliheň, hodnotí ho

Žák sumo

Zaujmout neumí ale jen Jihokorejci, ale také Japonci. Důkazem toho je seriál Žák sumo. U nás ho sice spousta diváků přehlédla, rozhodně ale stojí za to. A zaujme i ty, které tento japonský bojový sport naprosto míjí. V seriálu mladistvý delikvent Saruzakura využívá své impozantní postavy a nadání pro bojová umění, aby se stal učněm zápasníků sumo. Není však žádným milovníkem tohoto tradičního sportu, jde mu pouze o peníze. Ví, že drsné podsvětí profesionálních zápasů sumo je plné mladých mužů, kteří touží po penězích, ženách, slávě a moci, a on jednoduše není výjimkou. Jeho mistr v něm však vidí potencionál a vychovává ho v naději, že si konečně uvědomí krásu tradičního sportu. Saruzakura se ale kvůli svému nedostatku strachu chová po celou dobu dost hrubě, což jemu i mistrovi způsobuje problémy.

PSALI JSME TAKÉ: Nejlepší drama za poslední roky, hodnotí diváci nový japonský seriál Netflixu. Většina Čechů ho zatím úplně ignoruje

Tenkrát poprvé

Američanka indického původu Devi se stala jednou z nejoblíbenějších postav Netflixu, a to nejen u mladšího publika. I v poslední 4. řadě oblíbeného komediálního seriálu řeší své strasti týkající se kluků, přátelství, rodiny i školy. Zažila konečně své „poprvé“ a nyní je jejím úkolem dostat se na vysněnou vysokou školu. Na scéně se ale objeví další kluk, který jí zamotá hlavu. I čtvrtá série je zábavnou podívanou, u které se budete bavit.

ČTĚTE TAKÉ: Maitreyi Ramakrishnan byla frustrovaná z toho, jak se Devi chová: TOP 10 zajímavostí o seriálu Tenkrát poprvé

Zdroj: Redakce Netflixeru, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.