Vikingové: Valhalla budou mít třetí řadu. Nemohu se dočkat, až to svět uvidí, říká herečka Frida Gustavsson

Michaela Pašková
Foto: Bernard Walsh/Netflix

Pokud jste už zhltli všechny bitvy a zrady odehrávající se v druhé řadě Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla), nemusíte se bát o to, že byste se museli se spin-offem populárního seriálu Vikingové v blízké době loučit. Kdy můžeme očekávat třetí řadu, které dal Netflix zelenou? Dočkáme se dalšího pokračování?

Po více než sto letech od událostí seriálu Vikingové se odehrává příběh spin-offu Vikingové: Valhalla, který sleduje zvýšené napětí mezi Vikingy a Angličany a bojující frakce pohanských a křesťanských severských bojovníků. Spin-off se převážně zaměřuje na dobrodružství tří slavných Vikingů, a to Leifa Erikssona, Freydis Eriksdottir a Haralda Sigurdssona.

Nedávno zveřejněná druhá řada zvýšila sázky díky většímu krveprolití a ztrátám. „Po první řadě se naše základní skupina Vikingů vydává rozdílnými směry, přičemž Freydis cestuje do údajného bezpečného útočiště Jomsborg, aby tam porodila svého syna, a Harald s Leifem podnikají zrádnou cestu do Konstantinopole. Navzdory tomu, že jsou od sebe odděleni, je to pro všechny tři Vikingy bouřlivé dobrodružství. Harald a Leifem nakonec do Konstantinopole dorazí, ale Harald je zaskočen sňatkem své milé Eleany (Sofya Lebedeva), která si bere císaře Romanose (Nikolai Kinski). Freydis naproti tomu v krvavém souboji porazí Olafa a jako Strážkyně víry obnoví v Jomsborgu mír,“ uvedl Netflix ve svém prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Epické finále Posledního království se blíží. Trailer ukazuje nelítostnou bitvu za sjednocenou Anglii

Děj první řady, která dorazila na Netflix v únoru 2022, byl započat masakrem na den svatého Brice v roce 1002. O jedenáct měsíců později, letos v lednu, následovalo pokračování. Dle předběžných zpráv můžeme třetí řadu očekávat v příštím roce, ale oficiálně zatím nic potvrzeno nebylo.

Herečka Frida Gustavsson, představitelka Freydis, nedávno v rozhovoru pro E! potvrdila, že natáčení třetí řady již skončilo. „Už jsme ji natočili a je to neuvěřitelné. Je to tak úžasné. Nemohu se dočkat, až to svět uvidí. Ale budete si muset ještě chvíli počkat!“

PSALI JSME: 5 skvělých seriálů na Netflixu, ve kterých hlavní hrdinové spřádají šílené plány na pomstu

Seriál se bude nejspíše odehrávat v časovém období až do roku 1066. Právě tento rok je mnohými historiky považován za konec vikingského věku. Herec Sam Corlett, který hraje Leifa Erikssona, v rozhovoru pro Esquire naznačil, že se sice chystá čtvrtá řada, ale natáčet se zatím nebude.


Zdroje: TUDUM, Digital Spy,
E!, Esquire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.