Očekávaná akční sci-fi novinka s Jennifer Lopez se blíží. Netflix vydal krutopřísný trailer plný výbuchů

Michaela Pašková
Foto: Ana Carballosa/Netflix

Po neuvěřitelném zklamání v podobě druhé části Rebel Moon se na Netflix řítí další sci-fi kousek, ve kterém si hlavní roli střihne překrásná Jennifer Lopez. Zpěvačka a herečka, která naposledy nakopávala zadky padouchům jako atentátnice, se tentokrát divákům představí jako datová analytička, jež půjde po krku smrtícímu robotovi.

Krátce poté, co Jennifer Lopez v loňském roce zaznamenala úspěch s akčním thrillerem MATKA (The Mother), v němž se jako atentátnice snažila ochránit svou dceru, byl oznámen její nadcházející projekt, sci-fi snímek Atlas. Přestože obávaní kritici byli z akčního thrilleru spíše rozpačití, přičemž diváci na tom byli podobně, tak pouze jejich zásluhou se akčňák krátce po uvedení probojoval do TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu všech dob.

„Akční thriller s Jennifer Lopez, která se jakožto chladnokrevná vražedkyně snaží ochránit svoji dceru. Zní to jednoduše, jednoduché to také je. Film sází na herecké výkony hlavní ženské postavy, která – jak už jsme si mohli povšimnout – bohužel neumí hrát,” uvádí jeden z hodnotících na Kinoboxu, kde MATKA dosahuje průměrného hodnocení 58 %. Jiný divák je ovšem opačného názoru. „Musím říct, že příběh zajímavý, a to samé i zpracování. Není to topovka, ale dá se to, doporučuji.”

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE 2. ČÁSTI REBEL MOON: HODINA SKLÍZENÍ OBILÍ A ULTRAŽALOSTNÁ BITVA. NAVÍC I KOMÁR NAHÁNÍ VÍC HRŮZY NEŽ OBÁVANÝ PADOUCH

Trhání rekordů i přes průměrné hodnocení a rozporuplné recenze je důkazem toho, že uživatelé Netflixu na jméno Jennifer Lopez zkrátka slyší. Od nového sci-fi filmu Atlas se proto očekává, že naváže na úspěch akčního thrilleru, ne-li ho předčí.

Před akčním thrillerem zazářila ještě například v dokumentu Jennifer Lopez: Poločas, který si se svými 64 % vede na Kinoboxu lépe. Dokumentární snímek je jedním z jejich nejlepších počinů poslední doby.

V nadcházející novince odehrávající se ve vzdálené budoucnosti Jennifer Lopez ztvární postavu agentky, přesněji datové analytičky Atlas Shepherd, která se po hlavě vrhne na misi do vzdáleného světa. Jejím cílem je dopadnout odpadlického robota, který touží vymýtit lidstvo. Bohužel se původní plán zvrtne, takže její jedinou naději na přežití a zachránění budoucnosti lidstva před AI bude důvěra v to, co ze srdce nenávidí, umělou inteligenci.

Ačkoli největší hrozbou má být Harlan, robot s umělou inteligencí, který se rozhodl vyhladit lidstvo, a Atlas ho proto roky pronásleduje, trailer se převážně zaměřuje na její zprvu odmítavou spolupráci s počítačovým programem sídlícím v robotickém obleku. Jakmile se ovšem na nehostinné planetě rozhodne vše vzít do vlastních rukou a Smithe vypne, trvá to sotva pár sekund, než ho vyděšeně žádá o pomoc.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL, I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

Z traileru je patrné, že vedle velkolepých akčních scén bude ve filmu padat jedna hláška za druhou a o vtipné momenty nebude nouze, přičemž Smith například od Atlas převezme její schopnost nadávat. Zároveň trailer působí, že by novinka mohla být trochu ve stylu Blue Beetle od Warner Bros, což by nemuselo být vůbec špatné. Zhruba za měsíc, přesněji 24. května, se dozvíme, jestli bude Smith Atlas skutečně po celou dobu chránit, anebo ji zradí, čímž pouze upevní její nenávistný postoj k umělé inteligenci.

Po boku Jennifer Lopez se ve sci-fi novince režiséra Brada Peytona objeví Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Mark Strong a Lana Parrilla.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, ScreenRant, Verge, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.