TOP 7 českých romantických filmů, které si můžete pustit na Valentýna

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Někdo svátek zamilovaných miluje, jiný nesnáší, ovšem pustit si večer u sklenky vína něco pěkného a romantického, můžeme všichni. Tedy hlavně my, dámy. Máme tu pro vás pár tipů z českého filmového rybníčku.

Ženy v běhu

Může si člověk vyběhat novou lásku, šťastnou rodinu nebo dokonce žádost o ruku? Ve filmech je možné všechno a Ženy v běhu patří k těm lepším. Věra, která se rozhodne splnit poslední přání svého muže, přesvědčí své tři dcery, aby s ní běžely maraton. Všechny se plácají v milostných lapáliích a běh jim překvapivě pomůže. Tato romantická komedie je vtipná, hřejivá a plná naděje. V hlavních rolích uvidíte Zlatu Adamovskou, Terezu Kostkovou, Ondřeje Vetchého, Veroniku Khek Kubařovou, Jenovéfu Bokovou a Vladimíra Polívku.

Foto: CinemArt / Infinity Prague

Líbáš jako Bůh

Láska kvete v každém věku, i v tom středním. Helena, profesorka francouzštiny, stále bydlí s bývalým manželem, do toho řeší trable svých blízkých a na vlastní život jí už nezbývá čas. Všechno se však změní, když pozná záchranáře Františka a zamiluje se tak vášnivě a bláznivě, že se nestačí divit. Samozřejmě, že přijdou komplikace, ale když muž líbá jako Bůh, celý svět se najednou rozzáří. Alespoň si to myslí autorka scénáře Marie Poledňáková. Ve filmu si zahráli Kamila Magálová, Jiří Bartoška, Oldřich Kaiser a Eva Holubová. Na Netflixu je i pokračování Líbáš jako Ďábel.

Čtěte také: Láska a pouta: nevšední romance nebo 50 odstínů šedi po korejsku?

Foto: Falcon

Bezva ženská na krku

Zábavná romantická komedie vypráví příběh o učitelce, která si léčí bolavé srdce tím, že odjede učit na venkov. Bohužel musí bydlet v jednom domě s přitažlivým hrobníkem a milované kytičky obdivovat maximálně na hrobech. Většina obyvatel zapadlé vesničky je správně švihlá, takže se od srdce zasmějete. Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý vám potvrdí, že to, co se škádlívá, to se taky rádo mívá.

Foto: CinemArt

Všechno nebo nic

Pokud chcete v lásce všechno nebo nic, tak děláte dobře, protože polovičatá láska za moc nestojí. O tom ví svoje i nerozlučné kamarádky Linda a Vanda, které mají malé knihkupectví a hledají toho pravého. Naštěstí jim pomůže citlivý, po lásce toužící gay Edo a pár zajímavých náhod. V jejich životech se najednou objeví mnoho mužů, jenže který z nich je ten pan božský? Ve filmu, který byl natočen podle knihy slovenské spisovatelky Evy Urbaníkové, uvidíte Táňu Pauhofovou, Kláru Issovou, Ondřeje Sokola nebo Luďka Sobotu.

Foto: Indigo Film

Probudím se včera

Vzpomínáte si na své školní lásky? Myslíte, že i taková může být ta osudová? Pro čtyřicetiletého učitele Petra je, neboť se kvůli své vyvolené vrátí i do minulosti, aby si ji získal. Znovu prožívá studentská léta v roce 1989 a musí překonat dívčin nezájem i ukázat, že je lepší než její otravný přítel. Získá srdce sličné Elišky? To nakonec uvidíte, ale než ke konci filmu dospějete, mnohokrát se zasmějete a pobaví vás nejen lov králíka, ale i školní komunistické hlášky a tuzexová móda. Hlavní role ztvárnili Jiří Mádl, Filip Blažek, Eva Josefíková, Miroslav Táborský, Viktor Preiss a Svatopluk Skopal.

Foto: Bioscop

LOVEní

Když ženich uteče od oltáře, není nevěstě zrovna do skoku. Zdrcená Eliška má naštěstí kamarádku, která razí heslo, že v takovém případě pomůže nová láska. Sama střídá chlapy jako ponožky a věří, že Eliška se lovení mužů pomocí seznamky také naučí. Jenže ta musí sdílet byt s nevlastním bratrem, který je tak trochu podivín a jedna katastrofická schůzka za druhou jí na optimismu taky nepřidá. Nakonec je tím pravým ten, koho by čekala nejméně. Lovit muže s velkým M můžete s Ester Geislerovou, Jakubem Prachařem, Evelyn Kramerovou, Jaroslavem Plesem a Veronikou Žilkovou.

Foto: Bontonfilm

Martin a Venuše

Nakonec tu máme i něco pro rodiče, především pro ustarané, přepracované a unavené mámy, které by si taky jednou rády vydechly a nechaly se hýčkat. Vendula chtěla být malířkou, ale místo toho se vdala a porodila tři děti. Martin neustále pracuje a na rodinu mu už vůbec nezbývá čas. Jelikož je rozvod na spadnutí, je třeba jednat! Vendula nechá děti na krku manželovi a sama si jde plnit své ztracené sny. Manželé uzavřou sázku a mají měsíc na to, aby vylepšili své manželství a zachránili rodinu. Tohle samozřejmě není návod, ale představa, že o děti bude celý měsíc pečovat manžel, není až tak špatná, byť mnohé ženě zvedne tlak. Jak to tedy zvládnou Kristýna Boková a Marek Taclík?

Mohlo by vás zajímat: Neskutečná Anna, žena, která okradla americkou smetánku. Seriál podle skutečné údálosti

Foto: Bioscop
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.