8 nejočekávanějších filmů Netflixu pro rok 2024: Absolutní kolaps společnosti od režisérů Avengers nebo „česká“ sci-fi podívaná

Michaela Pašková
Foto: John Wilson/Netflix

Se začátkem roku přichází očekávání nových snímků, které se na Netflixu objeví v dohledné době. Vybrali jsme proto osm kousků, které rozhodně stojí za pozornost. Na své si přijdou milovníci sci-fi, fantasy, romantiky, ale i akčních komedií.

Kuchyně

Datum uvedení: 19. ledna 2024

Futuristické drama přivede své diváky do dystopického Londýna, kde v roce 2040 dochází k obrovskému nárůstu cen nemovitostí, sociální stát přestal fungovat a bohatí vytlačili chudé do provinčních čtvrtí. Jednou z nich je Kuchyně. V ní žije i bývalý zloděj Izi, který se zoufale snaží nekrást a z Kuchyně dostat ven. Jednoho dne mu cestu zkříží chlapec, ze kterého se vyklube jeho syn. Kvůli němu se zúčastní loupeže, jež život všech v tamních obyvatel obrátí naruby.

Více se dozvíte zde.

Kosmonaut z Čech

Datum uvedení: 1. března 2024

Oblíbený herec Adam Sandler si v loňském roce na Netflixu připsal trhák v podobě animovaného snímku Leo. Letos si na základě dohody se streamerem zahraje ve filmové adaptaci stejnojmenné knihy Jaroslava Kalfaře. Divákům se představí jako astronaut Jakub, který si až po šesti měsících osamělé výzkumné mise na okraji Sluneční soustavy uvědomí, že jeho manželství je v troskách. V zoufalé snaze udržet vztah s manželkou Lenkou se společně s tajemným tvorem z počátku věků snaží přijít na to, co se pokazilo.

Více se dozvíte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Na počest Leovi: 5 animáků pro celou rodinu, při kterých se rozhodně nebudete nudit

Mladá dáma

Datum uvedení: 8. března 2024

V akčním fantasy princezna Elodie v podání herečky Millie Bobby Brown souhlasí se sňatkem s krásným princem. Brzy však přichází vystřízlivění, když zjistí, že se jedná o past. Královská rodina ji jako splátku královského dluhu poslala přímo do chřtánu děsivému drakovi. Aby z jeskyně plné ostrých hrotů a ohně vyvázla mladá dívka živá, musí se spolehnout na svůj důvtip.

Více se dozvíte zde.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška

Datum uvedení: 19. dubna 2024

Těsně před Vánoci vstoupila na Netflix první část nového sci-fi eposu Zacka Snydera, která však u kritiků i diváků naprosto pohořela. Známý režisér, jenž i přes neschválení ze strany Netflixu pilně pracuje na třetí části, slibuje, že pokračování bude plné akčních scén. Příběh sleduje Koru, která našla útočiště v měsíční kolonii Veldt, kde se vyskytují obyčejní farmáři. Jakmile však na místo dorazí bitevní loď Mateřská světa, Kora se rozhodne nově nalezený domov za každou cenu ochránit. S plánem shromáždit bojovníky, kteří by jí s ochranou Veldtu pomohli, se vydává na riskantní mezihvězdnou misi.

PSALI JSME TAKÉ: Recenze: Očekávaný velkofilm Rebel Moon je velkým zklamáním. Působí jako špatná kopie Hvězdných válek

Policajt z Beverly Hills: Axel Foley

Datum uvedení: léto 2024

Eddie Murphy se jako Axel Foley vrátí v pokračování Policajta z Beverly Hills. Od roku 1994, kdy vyšel třetí díl, se po této postavě slehla zem. Zatímco první díl byl kritikou chválen a druhý si nevedl špatně, trojka u diváků v podstatě pohořela. Přesto si dlouho očekávané pokračování oblíbené série zaslouží pozornost. Do pokračování odkazu Policajta z Beverly Hills se vracejí i herci z původní trilogie Judge Reinhold a Bronson Pinchot. Ve čtvrtém díle se detektiv vratí na služebnu poté, co je ohrožen život jeho dcery.

Více se dozvíte zde.

A Family Affair

Datum uvedení: 17. listopadu 2024

Romantická komedie režiséra Richarda LaGravenese, ve které se hlavních rolí ujali Nicole Kidman, Zac Efron a Joey King, měla původně vstoupit na Netflix už v loňském roce. Stejně jako Mladá dáma si však vytáhla Černého Petra a byla odsunuta na letošek.

Film se soustředí na mladou dívku, která se ke vší smůle stala asistentkou filmové hvězdy Chrise Colea, jenž je náročný a zženštilý narcista. Protože se na ní práce pro tohohle blázna začala negativně podepisovat, rozhodla se podat výpověď. Netrvalo však dlouho a zjistila, že se playboye jen tak nezbaví, protože si s ním její matka začala románek.

A Family Affair.
Foto: Netflix

The Electric State

Datum uvedení: není známo

Bratři Russoové se vrátí na scénu s novým sci-fi filmem The Electric State, který vznikl na motivy stejnojmenného grafického románu Simona Stålenhaga. Režiséři Avengers jsou zárukou, že se bude jednat o skvělou podívanou. Film diváky přivede do 90. let, kdy v Americe následkem vzpoury robotů došlo k absolutnímu kolapsu společnosti. Jelikož jsou pozůstatky války vidět na každém kroku, lidé se stali závislými na technologii podobné VR, jež jim umožňuje hrát hry a ovládat roboty.

Více se dozvíte zde.

The Piano Lesson

Datum uvedení: není známo

Ve filmové adaptaci Pulitzerovou cenou oceněné divadelní hry Augusta Wilsona z roku 1987 hlavní roli ztvární herecká hvězda obřích rozměrů, Samuel L. Jackson. Příběh odehrávající se v době Velké hospodářské krize se točí okolo rodiny Charlesových, která vlastní zděděný klavír zdobený řezbami vyrobenými jejich zotročeným předkem. Netflix sice datum premiéry nepotvrdil, ale podle deníku The Economic Times lze s jistotou předpokládat, že film bude uveden v první polovině letošního roku.

Více se dozvíte zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, ScreenRant, The Economic Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.