TOP 10 romantických filmů, které si můžete pustit na Valentýna

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jestlipak víte, jak strávíte valentýnský večer? Se sklenkou vína, s někým koho milujete nebo s přáteli? A co například s věrným Netflixem, který přináší opravdu různorodou a rozsáhlou nabídku romantických filmů pro všechny věkové kategorie. Třeba vás zaujmou právě naše tipy.

Láska přes internet

Začneme jedním z nejlepších a nejromantičtějších snímků, který byl natočen v roce 1998. Ačkoli není nejmladší, nikdy nezklame. Tom Hanks a Meg Ryan jsou neuvěřitelně uvěřitelní a vzájemná chemie z nich jen srší. Panuje mezi nimi konkurenční boj nebo láska? Zvítězí zamilované e-maily nebo urážky? Věděli jste, že snímek natočili podle muzikálu? Pokud jste na Valentýna sami a hledáte lásku přes internet, třeba vás tento film inspiruje.

After: Polibek

After: Polibek je snímek určený spíše pro mládež, ale tím se nemusíte nechat odradit. Vždyť věk je jen číslo a láska je pro každého! Film je natočen podle oblíbené knižní série After od Anny Todd. Hlavní hrdiny ztvárnili Hero Fiennes Tiffin a Josephine Langford, kteří byli příjemně přesvědčiví. Ona je slušná holka a on tak trochu drsňák a potížista. Mamince se nelíbí, ale znáte to – zakázané ovoce chutná nejlíp!

Rozum a cit

Kdo by neznal cenami ověnčený slavný snímek Rozum a cit, natočený podle románu Jane Austen! Ač jste ho pravděpodobně viděli, patří k filmům, které člověk může sledovat opakovaně a pak nad nimi snít o pravé romantické lásce jako ze sonetu 116, který ve filmu recituje Marianne. Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant a Alan Rickman to je prostě obsazení snů! Vraťte se do 19. století a milujte buď rozumem nebo srdcem.

Vždycky budeš moje možná

Někdy to jiskří i po mnoha letech. Šéfkuchařka Sasha a hudebník Marcus měli podle ostatních skončit spolu. Nějak to nevyšlo, ale co když se po 15 letech znovu setkají? Dokáží se jeden druhému přizpůsobit a dát šanci lásce? Tato svěží romantická komedie má jedno skvělé eso v rukávu objeví se v ní Keanu Reeves a úplně vás odzbrojí.

Nalaď si lásku

Láska nemá hranice a Valentýn se slaví téměř na celém světě. Dokonce i v Jižní Koreji. Proto tu máme také jeden korejský film, kde lásce čelí sympatická Kim Go Eun a milý Jung Hae In. Podaří se dvojici, která se kdysi potkala v jedné pekárně, vyzrát nad osudem a správně naladit lásku?

Nemá mě ráda, má mě ráda

Nyní si odskočíme do Indie, kde se točí výpravné a roztančené bollywoodské snímky plné písní, tanců a krásných žen. Starý mládenec se touží oženit, jenže ženy ho pořád odmítají. Možná ale získá srdce bývalé lásky, když přiloží ruku k dílu nečekaný pomocník  její vlastní matka. Svěží, bláznivé, barevné… na Valentýna zaručeně to pravé!

Bezva ženská na krku

Vynechat českou produkci by nebylo úplně fér, a proto tu máme jednu zábavnou romantickou komedii o učitelce, která musí bydlet v domě s hrobníkem a milované kytičky obdivovat maximálně na hrobech. Většina obyvatel zapadlé vesničky je správně švihlá, takže se od srdce zasmějete. Smích prodlužuje život, tak snad se vám veselý Valentýn s Petrou Hřebíčkovou a Ondrou Vetchým bude líbit.

Vrtěti ženou

Milé dámy, kdybyste náhodou na Valentýna propadaly z jakéhokoliv důvodu hysterii, tak si rozhodně pusťte tento snímek, který vám odpoví na otázku, jak se kdysi taková ženská hysterie léčila. Děj se odehrává ve viktoriánské Anglii, ale nečekejte nic upjatého a prudérního. Když se pokrokový lékař Mortimer zamiluje do svobodomyslné feministky Charlotty, bude muset ledacos přehodnotit, ona totiž evidentně nepotřebuje jeho vynález.

Rebecca

Nyní přichází na řadu něco temnějšího, co však není ochuzeno o lahodnou porci romantiky. Pokud znáte román Mrtvá a živá od Daphne Du Maurier, budete hned vědět, která bije. Pokud ne, vychutnáte si jiskřivé napětí, psychologickou válku a temné stíny minulosti. Předělávka Hitchcockova stejnojmenného snímku není sice tak dokonalá jako originál, ale rozhodně ji nezatracujte, už kvůli skvělé Kristin Scott Thomas.

No není to romantika?

Na závěr jsme si nechali jednu vytříbenou lahůdku, která odporuje snad všem přírodním zákonům romantiky a jistě potěší všechny odpůrce svátků zamilovaných.  Rebel Wilson není žádná sladká křehulka, která si lakuje milostné vztahy na růžovo. Co se stane, když se probere po ráně do hlavy a zjistí, že prožívá tu nejhorší noční můru romantickou komedii, v níž je hlavní hvězdou. Dokáže se poprat s tou hromadou klišé?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka

    Skvělý seznam. Některé neznám, podívám se. Děkuji.

  2. Marta Kratochvílová

    Rebecca byla skvělá

  3. Petr Stoško

    Parádní filmy... - Láska přes internet - No není to romantika? - Nemá mě ráda, má mě ráda