Diváky v Česku i v zahraničí okouzlil nový animák Netflixu. Děti i dospělí si z něj mají co odnést

Foto: Netflix

Diváky Netflixu naprosto uchvátil nový animovaný film z produkce Adama Sandlera, který 21. listopadu dorazil na Netflix. Animovaná komedie Leo láká děti i dospělé a je dostupná s titulky i českým dabingem.

„Žádné zvíře nechce být zavřené,“ tvrdí postarší ještěr Leo, který se svým želvím kámošem sídlí ve školním teráriu jako třídní mazlíček. Samozřejmě ho to nebaví a rád by se dostal na svobodu. Vždyť už mu zbývá jen rok života, tak si chce ještě trochu užít. Když se tedy naskytne příležitost k útěku, neváhá, ale zradí ho vlastní hlas. Jakmile děti zjistí, že umí mluvit, rázem přestane být jen obyčejným starým plazem.

Leo věří, že svět mu toho může nabídnout hodně, posléze si ale uvědomí, že děti ho potřebují. Hlavně jeho rady a moudrost. Začne řešit jejich problémy a pomáhá jim s různými bolístkami a trápeními, které provází dospívání. Nakonec možná zjistí, že to, co tak dlouho hledal, měl celou dobu přímo před sebou.

Sandlerova komedie se po vydání ihned dostala do čela TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu a aktuálně je na první příčce v 74 zemích. V Česku je Leo aktuálně druhý za československou komedií Nikdy neříkej nikdy.

ČTĚTE TAKÉ: DĚTI I DOSPĚLÉ NA NETFLIXU POTĚŠÍ SERIÁL, KTERÝ SE VYSÍLÁ UŽ VÍCE NEŽ 90 LET. TĚŠIT SE MOHOU NA NOVÉ ZÁPLETKY I BUGSE BUNNYHO

Leo nepatří jen mezi aktuálně nejsledovanější tituly na platformě, ale také se těší skvělým recenzím. Na Rotten Tomatoes mu zahraniční diváci dávají dost vysoké hodnocení, aktuálně má 95 %. „Je to docela roztomilé a vtipné a velmi relevantní pro současnou mládež. Skvělý humor pro děti i dospělé!“ píše jeden z diváků ve svém hodnocení a jiný uvádí: „Leo je nečekaný klenot.“

Ani u kritiků si film nevede špatně a získal od nich 78 %. „Adam Sandler za tento skvělý animovaný film o výchově dobrých dětí a učení se být lepšími rodiči získává komediální zlato,“ uvádí Julián Roman z MovieWebu. „Film vytváří dobrou rovnováhu mezi komedií, vývojem postavy a hudbou,“ píše zase v recenzi Erick Massoto z Collideru.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ FILM MANŽELŮ OBAMOVÝCH: ROZTOMILÍ KAMARÁDI VAFLE A MOCHI ZJIŠŤUJÍ, O ČEM JSOU VÁNOCE A ROZESMĚJÍ VAŠE DĚTI

Dívky ze třídy a ještěr Leo
Foto: Netflix

I u nás se animovaná rodinná komedie líbí. Na Kinoboxu dostal Leo 72 % a na ČSFD má pak dokonce 75 %. „Po hudební stránce mě tento muzikál sice příliš neoslovil, ale to je asi jediná podstatná výtka, kterou k filmu mám. Protože příběh se mi líbil, zvolená témata mě zaujala, jejich zpracování jsem si užil, a i když jde v podstatě o to, že tu jeden boomerský ještěr kvalitně plní práci školního psychologa a hlavní myšlenka filmu by se dala shrnout do jedné věty („Když máš nějaký problém, tak je nejlepší se s ním někomu svěřit.“), je to celé tak nějak hezky zaobalené, sympaticky lidské a většinou i vtipné,“ píše jeden z recenzentů a dává čtyři hvězdy.

„Leo si bere ty nejlepší disneyovské atributy a trademarky v dobách, kdy právě Disney/Pixar zapomněl, na čem vybudoval svojí slávu a divácké okouzlení. Leo je skvělý normální moderní animák pro normální diváky a nebojí se být normální,“ stojí v dalším komentáři a jiná recenze uvádí: „Tak tohle pro mě bylo hodně příjemné překvapení. Když mi tenhle animák vyjel v nabídce na Netflixu, říkala jsem si, že ho teda zkusím. A dobře jsem udělala! Pobavila jsem se, bylo to i trochu dojemné. Děti i dospělí si z toho určitě mají co odnést.“

ČTĚTE TAKÉ: RECENZE: KDO CHCE MOC, NEMÍVÁ NAKONEC VŮBEC NIC. KOMEDIE KOUZELNÝ DRAK POBAVÍ DĚTI I DOSPĚLÉ

Leo a jeho želví kámoš
Foto: Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 72 %

Zderoje: FlixPatrol, Netflix, ČSFD, Kinobox, Rotten Tomatoes, Collider, MovieWeb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.