Na počest Leovi: 5 animáků pro celou rodinu, při kterých se rozhodně nebudete nudit

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Animovaný snímek Leo, o jehož scénář se postaral oblíbený herec Adam Sandler, se od svého vydání drží na předních příčkách v TOP 10 na Netflixu. Dojemný a vtipný příběh je v mnoha ohledech jedinečný, takže není divu, že ho diváci nazývají nejzábavnějším animákem tohoto roku. Připravili jsme pro vás přehled pěti snímků, které se nachází na Netflixu a mohou zaplnit prázdnotu po ještěrovi.

Tajný život mazlíčků (The Secret Life of Pets)

Jeden z nejvýdělečnějších animovaných snímků společnosti Universal Pictures, který se dokonce dočkal pokračování, krásně zobrazuje, co dělají domácí mazlíčci, když zrovna nejsou jejich páníčci doma. Jack Russell teriér Max a jeho majitelka Katie jsou nejlepší přátelé. Kdyby ho nenechávala samotného v bytě, byl by naprosto spokojený. Jednoho dne Katie přivede domů Barona, chlupaté psí monstrum z útulku. Od první vteřiny se Max a Baron nesnášejí a vymýšlejí jak tomu druhému ztížit život. Potom se ovšem ztratí ve městě a musí společnými silami najít cestu zpátky domů.

Ježek Sonic 2 (Sonic the Hedgehog 2)

V pokračování snímku z roku 2020 uvízl Doktor Robotnik na Houbové planetě, díky čemuž ježek Sonic přišel o jediného schopného nepřítele. Přestože občas vypomůže policii polapit pár gaunerů, začíná se nudit, protože nemá svou modrou energii kde zužitkovat. Vynalézavý Robotnik ale nachází způsob, jak se vrátit na Zem a s pomocí červené chlupaté koule se chce nejenom pomstím Sonicovi, ale zároveň ovládnout nekonečný zdroj energie. Sonic s podporou dvouocasého lišáka Tailse nebude přesile čelit sám. Pro milovníky modrého ježka máme dobrou zprávu. Režisér Jeff Fowler v současné době pracuje na třetím dílu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmový prosinec na Netflixu: Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo desetiletí nebo apokalyptický thriller s Julií Roberts

Slepičí úlet (Chicken Run)

Už 15. prosince se na Netflixu objeví pokračování nejvýdělečnějšího stop motion animovaného filmu všech dob, jehož rekord nebyl dodnes překonán. Ačkoliv slepice ďábelských manželů Tweedyových sní pouze o lepším životě, Ginger spřádá plány, jak z farmy uletí. Má to však jeden podstatný háček. Slepice létat nedovedou, takže všechny její pokusy končí zklamáním. Když však na farmu přichází nafoukaný kohout Rocky, nabídne slepicím letecký výcvik. Zpočátku se jim sice nedaří, ale poté hejno ulétá vstříc svobodě.

Trollové (Trolls)

Trollové jsou veselí skřítkové, kteří rádi zpívají a tancují. Jejich jedinou starostí jsou Bergeni, již se mylně domnívají, že mohou být šťastní pouze pokud sní Trolla. A protože se trollímu králi podařilo se svými poddanými utéct a založit veselé městečko Trollíkov, Bergeni už dlouho žádného z nich na jídelníčku neměli. Jednoho dne se jim ovšem Trollíkov podaří vyčmuchat, takže nelení a unesou téměř všechny jeho obyvatele. Z jejich spárů se podaří utéct nevšední dvojici, veselé princezně Poppy a bručounovi Větvíkovi. Teď je na nich, aby spolupracovali a všechny zachránili.

PSALI JSME TAKÉ: TOP 5 českých komedií na první adventní víkend, se kterými můžete zahájit období Vánoc

Grinch

Animovaná verze legendárního snímku z roku 2000 je převážně pro děti. Rozmrzelý zelený chlupáč Grinch žije osamocený v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Jeho poklidný život ovšem narušují Vánoce, které obyvatelé přilehlé vesnice naprosto milují. Domy září světýlky, všude voní cukroví a zpívají se koledy. Když se Grinch dozví, že letošní svátky by mohly být oslavovány ještě více, než tomu bylo v předešlých letech, rozhodne se zakročit. Přímo před nosem hodlá lidem ukrást vánoční atmosféru.


Zdroje: výběr autorky, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.