Nejlepší filmy roku 2023 podle redakce Netflixeru: Nechybí drama plné lidskosti ani akční nářez natočený v Česku

Foto: Netflix

Rok 2023 je u konce a my jsme se rozhodli, že se s vámi podělíme o naše tipy na filmy, které se letos objevily na Netflixu a které nás nejvíce zaujaly. A že bylo z čeho vybírat. Třeba vás některý z našich tipů inspiruje, až se budete opět rozhodovat, co si pustit na Netflixu.

Nyad

Tip šéfredaktorky Marty

Životopisné drama bude vyprávět životní příběh atletky světové úrovně Diany Nyad, která se tři desetiletí poté, co se vzdala maratonského plavání, rozhodla dokončit to, co začala před dosažením třicítky. V 60 letech si hodlá splnit svůj životní sen a uplavat 110 mil z Kuby na Floridu. Nehledí na svůj pokročilý věk a společně se svou nejlepší kamarádkou a týmem jachtařů se vydává na strhující cestu.

Více jsme psali zde.

Ještěr

Tip šéfredaktorky Marty

Kriminální thriller s Beniciem Del Torem v hlavní roli vypráví příběh detektiva, jenž je na stopě vraha a jediné, co mu stojí v cestě, je jeho vlastní minulost. Po brutální vraždě mladé realitní agenty se detektiv pokouší dopadnout vraha a zjišťuje, že v tomto případě není nic, jak se na první pohled zdá. Vyšetřování odhalí věci, které nečekal, čímž je ohrožen vztah s jeho ženou.

Více čtěte zde.

Leo

Tip šéfredaktorky Marty

Leo věří, že svět mu toho může nabídnout hodně, posléze si ale uvědomí, že děti ho potřebují. Hlavně jeho rady a moudrost. Začne řešit jejich problémy a pomáhá jim s různými bolístkami a trápeními, které provází dospívání. Nakonec možná zjistí, že to, co tak dlouho hledal, měl celou dobu přímo před sebou.

Více jsme psali zde.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Tip šéfredaktorky Marty

Krátkometrážní snímek natočený na motivy povídky britského romanopisce Roalda Dahla byl poprvé představen na filmovém festivalu v Benátkách a mezi kritiky okamžitě sklidil velký úspěch. Na Rotten Tomatoes mu dali 95% hodnocení. Tato dobrodružná komedie pojednává o Henrym Sugarovi, milovníkovi hazardu. Henry se v lékařské zprávě jednoho doktora náhodou dočte o Indovi, který dokáže vidět i bez používání očí. Protože je vypočítavý, okamžitě mu dojde, že by na této schopnosti mohl slušně vydělat. Následující tři roky stráví studiem meditace a když konečně schopnost vidět skrze karty skutečně získá, přichází rychlé vystřízlivění.

Více jsme psali zde.

Vyproštění 2

Tipy redaktorky Michaely

Chris Hemsworth se opět vrátil v roli Tylera Rakea v pokračování akčního filmu Vyproštění, které se natáčelo dokonce i v Česku. Poté, co specialista na špinavou práci sotva přežil misi v bangladéšské Dháce, je se svým týmem znovu připraven na novou akci. Tentokrát musí vysvobodit rodinu nelítostného gruzínského gangstera, který ji drží v jednom z nejnebezpečnějších vězení na světě. Dvojka je ještě více nabitá akčními scénami, takže fanoušci tohoto žánru si rozhodně přijdou na své.

Více jsme psali zde.

Nech svět světem

Tipy redaktorky Michaely

Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) si pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha’la), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá.

Zde si můžete přečíst recenzi od naší redaktorky Michaely, která film vybrala.

Mastičkář

Tip redaktorky Evy

Dramatický snímek inspirovaný kultovním románem Tadeusze Dołęgy-Mostowicze vypráví příběh uznávaného chirurga Rafala Wilczura, kterého opustí manželka. Protože se stane obětí přepadení, ztratí paměť. Po mnoha letech, zapomenutý a chudý, se střetává se svou dospělou dcerou. Bohužel si ani jeden z nich neuvědomuje spojení s tím druhým.

Zde si můžete přečíst naši recenzi k filmu Mastičkář.

Maestro

Tip redaktorky Evy

Film, který zabodoval už na filmovém festivalu v Benátkách, líčit strhující milostný příběh, jenž je nepsanou kronikou celoživotního vztahu Leonarda Bernsteina a jeho manželky Felicie Montealegre Cohn Bernstein. Takový milostný dopis životu a umění. Maestro je ve své podstatě emotivně epickým obrazem rodiny a lásky. Bernsteina, jenž byl nejen skladatelem, ale také jedním z nejvýznamnějších dirigentů, ztvárnil Bradley Cooper, který snímek také režíroval.

Více jsme psali zde.

Zdroj: Redakce Netflixer.cz, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.