Bradley Cooper si v novém dramatu Maestro zahrál bisexuálního dirigenta a splnil si tak dětský sen

Eva Lenská
Foto: Jason McDonald/Netflix

Netflix nám již dopředu oznamuje, jaký má pro nás letos velkolepý vánoční dárek. Hvězdně obsazený snímek o slavném americkém skladateli a dirigentovi, jehož produkci si vzali na triko ti nejproslulejší režiséři v Hollywoodu. Životopisný film Maestro je dalším kouskem z dílny Bradleyho Coopera. Bude stejně úspěšný jako jeho Zrodila se hvězda?

Kdo miluje klasickou hudbu, klavírní koncerty, latinskoamerické prvky, výrazný rytmus a slavný muzikál West Side Story, určitě zná hudebního mága Leonarda Bernsteina. Právě jemu je věnován nejnovější snímek Bradleyho Coopera, na jehož produkci se podíleli Martin Scorsese a Steven Spielberg. Dostane se jen do omezeném počtu kin a pak ovládne Netflix. Určitě mu prospěje i to, že je zčásti natočen černobíle na čtvercový formát.

Bude líčit strhující milostný příběh, jenž je nepsanou kronikou celoživotního vztahu Leonarda Bernsteina a jeho manželky Felicie Montealegre Cohn Bernstein. Takový milostný dopis životu a umění. Maestro bude ve své podstatě emotivně epickým obrazem rodiny a lásky. Těžko říct, zda tvůrci nějakým způsobem zmíní i Bernsteinovu bisexualitu.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Stranger Things se stala novou tváří Armani. Na fotkách v rudé vypadá mladá herečka naprosto dokonale

Foto: Jason McDonald/Netflix

Bernsteina, jenž byl nejen skladatelem, ale také jedním z nejvýznamnějších dirigentů, ztvárnil přirozeně sám Bradley Cooper. Díky tomu si dokonale splnil svůj dětský sen. V rozhovoru pro Variety totiž přiznal: „Od dětství jsem chtěl být dirigentem. Byl jsem tím posedlý, v osmi letech jsem požádal Santu o taktovku. Poslouchat hudbu, zamilovat se do ní a být schopen znát opravdu každý okamžik skladby, jako je Čajkovského Koncert pro housle a orchestr D dur op. 35. Předváděl jsem to, jako bych o tom věděl všechno, aniž bych samozřejmě uměl opravdu mluvit tím jazykem.“

Bernsteinovu ženu Felicii si zahrála Carey Mulligan, která zazářila ve filmech Nadějná mladá žena a Škola života, za které byla nominována na Oscara. Dále byli obsazeni Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Gideon Glick a Sam Nivola.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Horor roku míří na Netflix. Tvůrce série The Haunting chystá seriálovou adaptaci povídky Edgara Allana Poea

Foto: Jason McDonald/Netflix

Scénář jako takový okouzlil i Bernsteinovu dceru Jamie. Dojalo ji, že to není typický životopisný film, jenž líčí cestu významné osobnosti od narození až po smrt. „Je to portrét manželství našich rodičů, takže je to o něčem velmi specifickém a pro nás velmi osobním. Jsme opravdu dojati tím, že se Bradley rozhodl zaměřit právě na tento aspekt příběhu, a jsme velmi nadšeni herečkou, která hraje naši matku, řekla i za své sourozence Ninu a Alexandera.

Na snímek Maestro si budeme muset počkat až do 20. prosince, kdy ho uvede Netflix, ale to čekání se vyplatí. Bude to ohromující!

Zdroj: People, what’s on netflix, wikipedie, Variety, Classic FM

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.