Těžko uvěřit, že tohle dělal Netflix. Výborně zrežírovaná záležitost s ponurou atmosférou, hodnotí diváci nový thriller s Beniciem Del Torem

Eva Lenská
Foto: Kyle Kaplan/Netflix

Netflix válcuje nový krimi thriller Ještěr (Reptile)! Dalo se očekávat, že tato novinka s Beniciem Del Torem v hlavní roli zaboduje, nicméně čím by měla někoho, kdo ji ještě neviděl, zlákat? Americký snímek Granta Singera momentálně kraluje v TOP 10 Netflixu nejsledovanějších filmů a my si za pomoci ohlasů diváků povíme, proč mu musíte dát šanci.

Po brutální vraždě mladé realitní makléřky se otrlý detektiv pokouší odhalit pravdu v případu, kde nic není takové, jak se zdá. Tím rozbíjí iluze ve svém vlastním životě. Při vyšetřování totiž odhalí více, než čekal, a ohrožuje tak vztah se svou ženou.

Snímek už dlouho před uvedením lákal především na skvělé obsazení. Kromě oscarového Benicia Del Tora v něm hrají i Alicia Silverstone a Justin Timberlake. Taková trojice talentů je už sama o sobě zárukou úspěchu. Není divu, že Ještěr hned po premiéře dostal na ČSFD vynikající hodnocení 75 % a na globální platformě Rotten Tomatoes mu publikum udělilo 81 %.

ČTĚTE TAKÉ: 7 nejlepších thrillerů, které letos vyšly na Netflixu a pořádně zahýbaly se sledovaností. Nechybí Noční agent ani Milé dítě

„Konečně! Po X letech detektivka jako řemen! Výborně zrežírovaná záležitost s fantastickým Del Torem v hlavní roli a atmosférou tak hustou, že by se dala krájet,“ napsal na ČSFD jeden z nadšených diváků. Další jen překvapeně dodal: „Těžko uvěřit, že tohle dělal Netflix.“

Hodně diváků přirovnalo thriller k severským kouskům, většině se zamlouvala skvělá hudba, za kterou by se prý nemusela stydět ani islandská skladatelka Hildur Guðnadóttir, a jiní zas chválili ponurou atmosféru, mrazivé napětí a parádní režii. Nutno dodat, že tento skvost je překvapivě Singerovým celovečerním debutem. Donedávna totiž režíroval jen videoklipy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Život na naší planetě: Nový dokumentární seriál na Netflixu přiblíží divákům dávno vyhynulé druhy

Nejvíc však oslnil představitel hlavní role, jenž se podílel i na scénáři. „Benicio je prostě chodící charisma, čím je starší, tím je lepší a z jeho úsporného herectví nespustíte oči,“ řekl jeden z jeho fanoušků. „Benicio hraje jenom pohledem a tenhle film doslova nese. Otázka je, co by to bylo bez něj. Miluju toho parchanta,“ přiznal jiný.

Pravda, i na této do temna vybarvené perle se nějaké drobné mušky najdou, ale rozhodně je třeba si přiznat, že Netflix tentokrát hodně překvapil. Pokud jste Ještěra ještě neviděli, a máte už plné zuby všech těch pofidérních braků, co vypadají jen jako naleštěná bída, dejte mu šanci. Nebudete litovat!

Zdroj: ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Martin Rosner

    Ano, to je opravdu tezko uverit, nakolik tohle Netflix urcite nedelal.