Na Netflix dorazil opravdový klenot. Podivuhodný příběh Henryho Sugara je to nejlepší, co si dnes můžete pustit

Foto: Netflix

Na Netflix konečně dorazil krátkometrážní povídkový snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara (The Wonderful Story of Henry Sugar), v němž si hlavní roli zahrál Benedict Cumberbatch. První recenze jsou plné nadšení.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara je krátkometrážní film, který měl premiéru na festivalu v Benátkách. Režie a scénáře se ujal Wes Anderson a hlavní roli Henryho Sugara si zahrál britská herec Benedict Cumberbatch.

Henry miluje hazard a jednoho dne si přečte zprávu jistého lékaře, ve které se píše o Indovi, jenž našel způsob, jak vidět bez použití očí. Samozřejmě si uvědomí, že kdyby se mu podařilo to umět, mohl by z toho mít prospěch. Následující tři roky se ponoří do studia meditace, a nakonec získá schopnost vidět skrze karty a nahlížet do budoucnosti.

Jenže poté, co se v kasinu podrobí řádné zkoušce, zjistí, že ho jeho nové schopnosti připravily o zábavu z hazardních her. Díky zvratu událostí se gamblerovo srdce rozšíří a on se rozhodne využít své neobvyklé schopnosti k něčemu dobrému. Kupodivu ho napadne, že založí sirotčinec. Když však zjistí, že na tento projekt bude potřebovat velkou sumu peněz, dostane se do křížku s lasvegaskou mafií a brzy bude muset prchat před svými pronásledovateli.

TAKÉ JSM PSALI: Benedict Cumberbatch si v novém thrilleru Netflixu zahraje zoufalého otce, který hledá ztraceného syna

Devětatřicetiminutový snímek měl již v září premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde sklidil vlnu nadšení, chvály a čtyřminutové ovace ve stoje. Nyní je tento snímek ke zhlédnutí na Netflixu a užít si jej můžete i vy.

První recenze o Podivuhodném příběhu Henryho Sugara říkají, že je vizuálně pěkně natočený, zábavný a divák si užije spoustu legrace. Chválí také rozhodnutí natočit ho jako krátkometrážní snímek, což pomáhá při tempu a umožňuje mu být po celou dobu zajímavým, a nikoliv místy nudným.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix si zřejmě připíše další hit. Trailer ke komedii Fotři už vidělo přes 2,5 miliónů lidí

„Méně (v tomto případě času) je více. Podivuhodný příběh Henryho Sugara je nejlepší z posledních tří filmů Wese Andersona,“ píše v recenzi na Rotten Tomatoes Fernando E. Juan Lima z Otroscines.com. „Nádherný a bohatý film, který představuje druhý Andersonův triumf v roce 2023 (po červnovém Asteroid City) a je sám o sobě malým mistrovským dílem,“ uvádí zase filmový kritik Nick Schager z The Daily Beast.

Na platformě Rotten Tomatoes má film aktuálně od kritiků 96% hodnocení a 89 % si zatím získal z řad diváků. Ani na ČSFD si nevede špatně. Češi a Slováci mu zatím dali 75 %.

Benedict Cumberbatch jako Henry Sugar a Ralph Fiennes jako policista ve filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara .
Foto: Netflix

Zdroj: Rotten Tomatoes, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.