Tvůrci legendy 28 dní poté do pokračování obsadili hvězdný tým. V trilogii zazáří Voldemort, Cillian Murphy je bez role

Tereza Pulgretová
Foto: 2002 20th Century Fox

Milovníci hororů a kultovek z přelomu milénia jásají. Slibované pokračování slavného filmu 28 dní poté s tehdy ještě mladičkým Cillianem Murphym se vrátí zpátky na obrazovky. A comeback to bude navíc ve velkém stylu. Tvůrci se totiž rozhodli kousek s názvem 28 let poté udělat jako trilogii, ve které si zahraje například i představitel Voldemorta.

Na začátku roku jsme informovali o možném pokračování kultovního snímku 28 dní poté, ve kterém si střihl hlavní roli tehdy ještě téměř „bezejmenný“ Cillian Murphy. Režisér Danny Boyle a scenárista Alex Garland se už k příběhu o ztrátě veškeré lidskosti skutečně stihli vrátit a dali se do práce na nové trilogii. Kromě toho, že dílo vznikne ve spolupráci se studiem Sony Pictures, nyní tvůrci do světa vypustili i další důležité informace a diváky potěšili hned třemi odtajněnými hvězdnými tvářemi, které si v hororu s názvem 28 let poté zahrají.

V dalším dílu navazujícím na snímek z roku 2002, jenž zachycuje mladého kurýra, který se probouzí v nemocnici do apokalypticky vylidněného Londýna, bude zatím nejznámějším jménem Ralph Fiennes. Jednašedesátiletého herce fanoušci znají jako Voldemorta z filmů Harry Potter, „M“ ze série Jamesu Bondovi nebo v roli Oskara Schindlera v historickém snímku Schindlerův seznam, za kterou byl nominovaný na Oscara. V uplynulých měsících se objevil také v jednom z nejnovějších děl režiséra Wese Andersona s názvem Podivuhodný příběh Henryho Sugara, který svým uživatelům nabízí Netflix.

PSALI JSME: CILLIAN MURPHY SE NESTIHNE ANI VYČŮRAT. BYL OZNÁMEN DALŠÍ FILM, VE KTERÉM SI ZAHRAJE. MŮŽEME SE TĚŠIT NA POŘÁDNĚ NAPÍNAVÉ KRIMI

Foto: Netflix

K Fiennesovi se připojí jednatřicetiletá britská herečka, kterou diváci znají především ze seriálu Na mušce, za který si v roce 2019 dokonce odnesla cenu Emmy. Už v červnu ji však lze zahlédnout v kinech v kriminálním dramatu Motorkáři, ve kterém si zahrála po boku dvou lamačů srdcí Austina Butlera a Toma Hardyho. Trio doplní Aaron Taylor-Johnson, hvězda akčňáku Kaskadér, jenž měl před pár dny premiéru a kritikům i divákům se velmi líbí.

Ačkoliv detaily o ději zatím drží filmaři úspěšně pod pokličkou, zodpovězení některých otázek se přeci jenom nevyhnuli. Fanoušci chtěli vědět, jak to vypadá s tváří původního snímku a letošním držitelem Oscara Cillianem Murphym. Představitel Roberta Oppenheimera ze stejnojmenného oceňovaného dramatu se na plac s jistotou vrátí jako výkonný producent. O jeho dalším osudu ve 28 letech poté se ale zatím víc neví.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: LETOŠNÍ OSCARY OVLÁDL OPPENHEIMER. BODOVALI I CHUDÁČCI A SVÉHO HISTORICKY PRVNÍHO OSCARA ZÍSKALA UKRAJINA

Zdroje: ČSFD, The Hollywood Reporter, Netflixer, Variety, Reactor, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.