I láska může zabíjet! Na Netflix míří temný dánský thriller natočený podle úspěšné knihy Anny Ekberg

Eva Lenská
Foto: Andreas Bastiansen/Netflix

Severské thrillery jsou stále velmi populární, tudíž není divu, že po nich pokukují i filmaři. Na Netflix nyní míří jedna mrazivá dánská lahůdka, která odhaluje tenkou hranici mezi láskou a nenávistí. Snímek Šťastně až do smrti nás jasně varuje: kdo je zahnán do kouta, začne kousat!

Temný dánský thriller Šťastně až do smrti (Loving Adults, Kærlighed for voksne) byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od dvou dánských autorů, kteří píší pod pseudonymem Anna Ekberg. Román vyšel v roce 2018 i v češtině a je plný nečekaných zvratů.

Christian (Dar Salim) a Leonora (Sonja Richter) vypadají, že mají všechno. Vedou dokonalý život se svým synem, který byl nedávno po dlouhém období vážné nemoci prohlášen za zdravého. Jejich budoucnost se zdá být zářivá jako nebe bez mráčku, ale během večírku pořádaného Christianovou podnikatelskou společností si Leonora všimne, že její manžel flirtuje s mladší ženou, architektkou Xenií (Sus Wilkins).

V tu chvíli si uvědomí, že ji manžel možná opustí a hlavou jí běží spousta otázek. Dokázal by to? Jak by mohl opustit ženu, která se vzdala kariéry? Matku, která se vzdala všeho, aby se postarala o jejich syna a rodinu? Leonora se na místě rozhodne, že ona nebude tou ženou, která skončí bez manžela. Zabrání tomu všemi dostupnými prostředky. Jenže Christian si také uvědomuje, že je v bezvýchodné situaci a dostane nápad, jak se žárlivé manželky zbavit.

Film režírovala uznávaná dánská režisérka Barbara Topsøe-Rothenborg, která ještě před natáčením pro Whats on netflix uvedla: „Pro mě je Šťastně až do smrti temný, zvrácený, napínavý a zároveň sexy film o tom, jaké strašné věci si my ženy a muži můžeme nakonec navzájem udělat, když to přeženeme. Příběh vypráví o velmi tenké hranici mezi láskou a nenávistí a o tom, jak žárlivost a zahořklost mohou v každém z nás vyvolat to nejhorší. Jde o téma, které mě vždy nesmírně fascinovalo, a díky své citlivosti, vizuálnímu stylu a všeobecné lásce k tomuto žánru, se spolu s úžasným hereckým obsazením nemohu dočkat, až tento mrazivý příběh uvedu v život.“

Napínavý thriller Šťastně až do smrti bude mít na Netflixu premiéru 26. srpna.

Zdroj: Whats on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.