Kultovní film 28 dní poté chystá pokračování. Zapojí se i hvězda Oppenheimera Cillian Murphy

Barbora Kučerová
Foto: 2002 20th Century Fox

Oblíbeného herce Cilliana Murphyho známe jako nadějného kandidáta na Oskara, avšak v roce 2002 nepatřil mezi elitu ve svém oboru. To se změnilo, když mu režisér Danny Boyle nabídl hlavní roli v hororovém filmu 28 dní poté. V kultovce se zombíky si Murphy zahrál kurýra, který po probuzení z kómatu zjišťuje, že za dobu kdy spal, zákeřný virus rozložil společnost.

Abych byl upřímný, netušil jsem, že točíme zombie film,“ prozradil Murphy v rozhovoru pro nadaci SAG-AFTRA. „Bylo to v době, kdy se objevil SARS, a řešila se agresivita lidí v letadlech a na letištích. Takže jsem neměl pocit, že by šlo o snímek se zombíky,“ vysvětlil.

Před více než dvaceti lety navíc nešlo o populární žánr. „Předtím se moc zombie filmů netočilo, byl to tak trochu mrtvý žánr.“ Zavzpomínal i na pandemii, kterou svět zažil v roce 2020. „Množství memů, ano, vím, co je to mem, které mi všichni posílali, bylo šílené. To jen ukazuje, že dobré dílo je nadčasové,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: OPPENHEIMER MÍŘÍ ONLINE. AŽ SI HO BUDETE MOCT PUSTIT NA STREAMOVACÍ PLATFORMĚ, MOŽNÁ UŽ BUDE MÍT OSCARA

Film se točil se dvěma konci, v jednom Jim přežije, v druhém ne. „Když jsem byl mladší a trochu víc nihilistický, líbila se mi představa, že přežijí dvě ženy a muž ostrouhá. Ale myslím, že chtěli verzi, kde je naděje.“

Na otázku, zda by si zahrál v možném pokračování, odpověděl Murphy bez zaváhání. „Jsem k dispozici.“ A jak se ukázalo, nejspíš to skutečně vyjde. Boyle a scenárista Alex Garland opět spojí síly v připravované trilogii 28 let poté (28 Years Later). Murphy se projektu účastní coby výkonný producent.

Zdroje: Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.