Jako v bavlnce je černá komedie o podvodnici, která se nebojí nikoho a ničeho

Petr Stoško
Foto: Netflix / Seacia Pavao

Nejnovějším hitem Netflixu je černá komedie Jako v bavlnce, jenž slaví úspěch po celém světě a vysílá jasné poselství, že ženy můžou a jsou stejně ambiciózní, lstivé a nemilosrdné jako muži.

Filmový svět profesionálních podvodníků a šejdířů čítá nejedno velké jméno Dannyho parťáci, Podfukáři nebo Loupež po italsku. A co třeba takový Arsène Lupin, kterému jsme mohli na Netflixu fandit v lednu a ukázal nám, že je o tento žánr stále velký zájem? Režisér, producent i scénárista J Blakeson se pustil do svého zatím největšího a nejambicióznějšího projektu.

Marla Grayson vykonává funkci zákonné zástupkyně, jež se specializuje na péči o důchodce, kteří se o sebe již nedokáží postarat nebo se o ně odmítají starat jejich příbuzní. Navenek Marla vystupuje jako dobrá duše, která má na srdci jen blaho svých klientů, ale ve skutečnosti je nechává dožít v domově důchodců separované od okolního světa. Se svou společnicí Fran pak okamžitě začíná tajně rozprodávat jejich majetek. 

Marla je chytrá a houževnatá podvodnice, která je na svůj propracovaný systém náležitě hrdá a nebojí se to dávat okázale najevo. Celý její byznys se ale začne hroutit, když se do její péče dostane vitální důchodkyně Jennifer, která má, bohužel pro Marlu, velmi mocné a nebezpečné přátele.

Hlavní roli prohnané a neústupné podvodnice se chopila anglická herečka Rosamund Pike, která pojala svou roli zcela suverénním způsobem a odměnou jí je ocenění v podobě Zlatého glóbu v kategorii Nejlepší herečka v komedii nebo muzikálu. V dalších rolích se zde objeví například Dianne Wiest, mexická herečka Eiza González a hvězda seriálu Hra o trůny Peter Dinklage.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka

    Velmi dobrý film. Člověk přirozeně chce, aby bylo zlo potrestáno. Ale když Marla potká ještě větší zlo, najednou jí držíme palce.... Nečekaný a velmi dobrý konec.