Western, který neměl existovat: Netflix vydá film o nejslavnějších černoších na Divokém západě, kteří skutečně žili

Foto: David Lee/Netflix © 2021

V listopadu se na Netflixu objeví nový americký western film s názvem Tím tvrdší je pád (The Harder They Fall), který režíroval Jeymes Samuel. Ten se společně s Boazem Yakinem podílel i na scénáři. Půjde o trochu netradiční kovbojku, protože tentokrát budou v rolích kovbojů samí černoši.

„Tím tvrdší je pád je western, který neměl existovat,“ říká scénárista a režisér filmu Jeymes Samuel ve videu celosvětové akce pro fanoušky Netflixu TUDUM.

„Kdykoliv jsem řekl, že na Divokém západě byli černoši, koukali na mne, jako bych se zbláznil. Na Divokém západě byli desítky let a byli ohromní. A já je všechny dal dohromady jako superhrdiny na stejné místo ve stejný čas a vyprávěl příběh Tím tvrdší je pád,“ vysvětluje.

Jde v zásadě o příběh o pomstě. Vypráví o psanci Natu Loveovi (Jonathan Majors), který jednoho dne zjistí, že se jeho nepřítel Rufus Buck (Idris Elba) dostal ven z vězení. Rozhodne se dát dohromady svůj bývalý gang a muži, který kdysi zabil jeho rodiče, se pomstít. Přidá se k němu jeho bývalá láska Stagecoach Mary, známá jako Black Mary (Zazie Beetz), jeho pravá i levá ruka – temperamentní Bill Pickett (Edi Gathegi), a také rychlý Jim Beckwourth (RJ Cyler).

Foto: David Lee/Netflix © 2021

Svůj vlastní gang má samozřejmě i Rufus Buck a rozhodně se nehodlá jen tak vzdát. Patří do něj zrádná Trudy Smith (Regina King) a Cherokee Bill (LaKeith Stanfield).

„Každá postava v tomto filmu skutečně žila. A jsem rád, že se teď můžu podívat na film, kde jsou tyto postavy ztvárněné,“ říká Jeymes Samuel a dodává: „Všichni herci, které jsem obsadil, patří k mým nejmilejším v dějinách filmu.“

Foto: David Lee/Netflix © 2021

Film bude mít světovou premiéru na londýnském filmovém festivalu BFI dne 6. října 2021 a ve vybraných kinech. Na Netflixu ho pak můžeme vidět už 3. listopadu 2021.

Uslyšíte našlapaný soundtrack a uvidíte samé hvězdy. Pomsta ještě nikdy nebyla sladší!

Zdroj: TUDUM, Wikipedia, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.