Cillian Murphy se nestihne ani vyčůrat. Byl oznámen další film, ve kterém si zahraje. Můžeme se těšit na pořádně napínavé krimi

Foto: Netflix

Hvězda Peaky Blinders Cillian Murphy je poté, co zaválel jako Opepenheimer a posbíral řadu ocenění, na roztrhání. Jen těžko se dá věřit, že během toho stíhá létat za svou rodinou do Irska. Aktuálně má totiž na kontě hned čtyři připravované projekty. Tím nejočekávanějším je jistě film Peaky Blinders, dalšími jsou psychologické drama Steve, zombie hit 28 dní poté a nejnovějším oznámeným počinem je pak Bloon Runs Coal pro Univeral.

Vyhrál Zlatý glóbus i Oscara a teď je na roztrhání. Hvězda Peaky Blinders a Oppenheimera Cillian Murphy se letos zřejmě nestihne ani vyčůrat. Aktuálně pracuje na pokračování trilogie 28 dní poté, zombie filmu z roku 2002, který odstartoval jeho kariéru. Jen nedávno Steven Knight, tvůrce populární gangsterky Netflixu, také potvrdil, že se letos opravdu začne natáčet film Peaky Blinders, ve kterém si Murphy zopakuje sovu ikonickou roli Tommyho Shelbyho, a zároveň víme, že tvoří pro Netflix psychologické drama Steve.

Aby toho nebylo málo, nyní přišla informace o dalším projektu – Cillian Murphy si zahraje v dobové adaptaci literatury faktu od Marka A. Bradleyho, která vypráví příběh zkorumpované odborové politiky a vraždy.

ČTĚTE TAKÉ: RECENZE: AMBICIÓZNÍ PROBLÉM TŘÍ TĚLES MŮŽE BÝT NOVÝM TAHOUNEM NETFLIXU. I PŘES POMALÝ ROZJEZD JDE O VELMI PODAŘENÉ SCI-FI DÍLO

Cillian Murphy, Oscar 2024 (Academy Awards)
Foto: Mike Baker / ©A.M.P.A.S.

Projekt vychází z knihy Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America z roku 2020. Kniha autora Marka A. Bradleyho sleduje v roce 1969 vraždu organizátora hornických odborů Josepha „Jocka“ Yablonského, který byl zabit ve svém domě i se svou ženou a dcerou. Vraždy následovaly po Yablonského kampani proti zkorumpovanému odborovému předákovi a vyvolaly zdlouhavé vyšetřování, které odhalilo temné jednání v uhelném průmyslu.

Film budou prostřednictvím Davis Entertainment produkovat John Davis a Jordan Davis a prostřednictvím Big Things Films pak také Cillian Murphy a Alan Moloney. Výkonným producentem pak bude autor knihy Mark A. Bradley. Scénář pro Blood Runs Coal pak adaptují Jez Butterworth a John-Henry Butterworth.

TAKÉ JSME PSALI: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

Zdroj: Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.