5 nejlepších fantasy seriálů, které na Netflixu vyšly v roce 2023. Dva z nich ale stejně zrušil

Michaela Pašková
Foto: Dávid Lukács/Netflix

Netflix si v loňském roce připsal několik skvělých seriálových hitů, které ovšem někdy neváhal zrušit. Dle údajů z ČSFD je zřejmé, že diváky fantasy žánr opravdu baví a v jednom případě u seriálu dokonce dokázali vydržet dlouhých deset let. V našem přehledu naleznete 5 fantasy seriálů, které se za rok 2023 řadí mezi absolutní špičku.

Světlo a stíny – 2. řada

Hodnocení na ČSFD: 67 %

Jako solidní nadprůměr diváci označovali druhou řadu temného fantasy, které se řadí mezi nejpopulárnější kousky z produkce Netflixu. I tak se bohužel streamovcí gigant rozhodl příběhu Aliny nedopřát další řadu, čímž mnohé své uživatele zklamal. Vzhledem k vysoké nákladovosti seriálu Netflix zrušit i očekávaný spin-off Šest vran. Jelikož se ovšem jedná o velmi populární seriál, není vyloučena možnost, že se ho v budoucnu ujme jiný streamer.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix neměl s diváky slitování: Zrušil 29 pořadů včetně jednoho z nejpopulárnějších fantasy seriálů

Lockwood a spol.

Hodnocení na ČSFD: 68%

Úspěšná série románů Jonathana Strouda se dočkala hrané adaptace v podobě první řady seriálu Lockwood a spol., jenž přistál na Netflixu koncem ledna. Skvělá duchařina sleduje trojici dospívajících, kteří vidí duchy a proto se rozhodnou pracovat v agentuře vyšetřující paranormální jevy. Ačkoli se divákům první řada převážně líbila a někteří ji dokonce neváhali přirovnávat k Harry Potterovi, v květnu Netflix seriál zrušil.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 nejlepších krimi seriálů Netflixu za rok 2023: Záhadné cestování časem i příběh skutečného narkobarona s 85 % na ČSFD

Okouzlující démon

Hodnocení na ČSFD: 78 %

Je to teprve chvíle, co Netflix vypustil do světa poslední díl jihokorejského hitu Okouzlující démon. Příběh pojednává o nástupkyni Future Group, které se jednoho dne do cesty připlete charismatický Gu Won, jehož absolutně vůbec nezajímá, kým je a netouží se s ní znovu střetnout. Přestože si to nepřeje, díky osudu se s ní pořádně zaplete a je nucen ji chránit, protože se na ni přesunula jeho démonická moc. „Upřímně u tohohle k-dramatu budete potřebovat plnou dávku kapesníků (pokud možno kamion), plnou dávku popcornu a nervy z oceli,“ uvádí jedna uživatelka ČSFD ve své recenzi, přičemž dodává: „Máš moje srdce můj démone. Navždy!“

One Piece

Hodnocení na ČSFD: 82 %

Hraná adaptace nejpopulárnější mangy všech dob, o kterou se překvapivě nepostarali Japonci, ale Američané, loni bortila žebříčky sledovanosti a přepisovala na Netflixu tabulky. Vzhledem k tomu, že Netflix neváhal za jednotlivé díly příběhu Monkey D. Luffyho, který se touží stát pirátským králem, zaplatit 44 milionů dolarů, není se ani čemu divit. Jelikož diváci a fanoušci předlohy první řadu přijali opravdu dobře, netrvalo dlouho a Netflix potvrdil pokračování. Tvůrci se dokonce nechali slyšet, že by si přáli natočit dvanáct řad.

PSALI JSME TAKÉ: 8 nejočekávanějších filmů Netflixu pro rok 2024: Absolutní kolaps společnosti od režisérů Avengers nebo „česká“ sci-fi podívaná

Cizinka – 7. řada

Hodnocení na ČSFD: 87 %

Seriálů, u kterých s přibývajícími řadami roste hodnocení, není moc. Hraná adaptace knižní série autorky Diany Gabaldon, Cizinka, která je tu s námi už neuvěřitelných deset let, to však dokázala. Příběh pojednává o zdravotní setře z druhé světové války, která se po návštěvě mýtických kamenů záhadně ocitá v roce 1743. Přestože je vdaná, podlehne kouzlu rebelujícího horala, čímž je započat příběh obrovské lásky.


Zdroje: Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.