Netflix zrušil další oblíbený seriál, který měl skvělé hodnocení. Proč se obtěžují vydávat nové věci, zuří fanoušci

Foto: Netflix

Netflix umí diváky čas od času pořádně naštvat. Především, když zruší nějaký jejich oblíbený seriál. Tentokrát jde o fantasy, které patřilo k nejočekávanějším tohoto roku a získalo si i velice slušné hodnocení. Jde o seriál Lockwood a spol. (Lockwood & Co.).

Na konci ledna Netflix svým předplatitelům naservíroval skvělý fantasy seriál Lockwood a spol. založený na úspěšné stejnojmenné sérii románů od Jonathana Strouda. Hlavní hrdinové v něm svědli nelítostný boj se zákeřnými duchy. První řada se stala u diváků celkem oblíbená. Na ČSFD má hodnocení 68 % a na mezinárodní platformě Rotten Tomatoes si vede ještě o poznání lépe. Diváci mu zde udělili neskutečných 94 % a kritici 92 %.

„Před třemi lety jsem náhodou objevila knižní předlohu tohoto seriálu a byla to láska od první strany. Seriál podstoupil mírné změny oproti předloze, ale jsou natolik zanedbatelné, že mi nepřekážejí. Atmosféra je vynikající i díky hudbě, prostředí Anglie, ale největší zásluhu na tom, že netrpělivě čekám (a doufám, že se dočkám) druhou sérii má hlavní trojice hrdinů,“ uvádí jedna z recenzí.

Bohužel se tento divák, stejně jako mnozí další, druhé série už nedočkají. I přes skvělé hodnocení se Netflix rozhodl seriál zrušit a pokračování tak již nedostane. Zřejmě neměl tolik hodin zhlédnutí, kolik si Netflix představoval, aby prošel touto námi dosud nepochopenou metrikou streamovací služby, která raději točí několik pokračování braků jako 365 dní nebo Eden vás vítá. Mezi lednem a únorem se však Lockwood a spol. vyskytoval v globální TOP 10 Netflixu po dobu tří týdnů a získal 79,91 milionu hodin zhlédnutí. To je vlastně celkem dobré číslo.

Fanoušci jsou samozřejmě naštvaní. Jedna divačka například na Twitteru uvedla: „Proč se vůbec obtěžují vydávat nové věci? Lockwood a pol. Byl velice oblíbený seriál a měl dobrou sledovanost.“ „Co Netflix potřebuje k tomu, aby seriál dostal další řadu? Jsou to doslova jen Bridgertonovi a Stranger Things?“ ptá se další a další dodává: „Je zdrcující vidět, jak Netflix odhodil tak fantastický seriál, ale to je pro ně už dneska vlastně normou.“

Podobně diváky nedávno naštvalo i zrušení seriálu 1899. Tehdy někteří dokonce psali, že uvažují o zrušení předplatného.

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Belfast Life, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.