Úspěšné fantasy Světlo a stíny se možná dočká spin-offu. Tvůrce už na něm pracuje, aniž by mu ho Netflix schválil

Eva Lenská
Foto: Timea Saghy/Netflix

Druhá řada fantasy seriálu Světlo a stíny (Shadow and Bone) měla na Netflixu premiéru 16. března tohoto roku. Fanoušky, kteří spekulují o možné třetí řadě, zřejmě potěší fakt, že Eric Heisserer v tichosti pracuje na spin-offu Šest vran. Povězme si tedy o tom něco víc, ať víme, na co se případně těšit.

Všem fanouškům série Světlo a stíny, kteří tvrdí, že by se klidně podívali na seriál, kteří by pojednával výhradně o vránách z Ketterdamu, se možná splní přání. Tvůrce Eric Heisserer přiznal, že pracuje na spin-offu Šest vran, který se zabývá hlavními událostmi duologie od Leigh Bardugo a nezapomněl ani na zlomocnou drogu jurda parem.

ČTĚTE TAKÉ: Zkraťte si čekání na 5. řadu Stranger Things. Jedna z nejoblíbenějších postav seriálu dostane vlastní prequel

Foto: Netflix

Podle zdrojů je spin-off o šesti psancích v rané fázi a ještě není jisté, zda dostane od Netflixu zelenou. Jelikož však nebyla oficiálně potvrzena ani 3. řada, nelze s určitostí říci, jak se věci vyvinou. Doufejme však v dobré zprávy. Koneckonců 2. řada seriálu Světlo a stíny měla u diváků úspěch. Ať už to dopadne jakkoli, Heisserer má pro všechny případy svůj plán.

V rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl: „Jedním z důvodů, proč jsem měl tu čest pracovat na 2. řadě s Daeganem Fryklindem, je ten, že jsem byl zaneprázdněn samostatným příběhem Šesti vran (Six of Crows). Kdyby se Fryklind ujal hlavního seriálu a já se věnoval Šesti vranám, mohly by se oba seriály vysílat současně.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bridgertonovi se v květnu vrátí nejen s novým seriálem, ale také se zbrusu novou knížkou

Foto: Netflix

Heisserera vůbec netrápí, že mu Netflix ještě nedal svolení. Rád totiž předbíhá a spoléhá na štěstí. V době, kdy měla na Netflixu premiéru 1. řada série Světlo a stíny, svolal scénáristy, aby společně začali pracovat na 2. řadě. Takže si s osudem možného spin-offu nedělá žádné starosti.

Ohledně toho uvedl: „Pokud to vyjde tak, jak mám v plánu, pak s Daeganem poneseme i nadále štafetu obou seriálů, což bude navíc velmi užitečné, protože musíme živit spoustu hladových krků.“ Tím samozřejmě narážel na to, že by dal na obrazovce dost prostoru všem postavám. Nic jiného si fanoušci série nepřejí a Netflix snad též nebude proti. My vás určitě budeme informovat o všech novinkách.

Zdroj: Entertainment Weekly, Netflix, digital spy, databáze knih

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.