Netflix divákům zase láme srdce: 5 oblíbených seriálů, které se už nedočkají pokračování včetně hitu Světlo a stíny

Barbora Kučerová
Foto: Attila Szvacsek/Netflix © 2021

Netflix se rozhodl ukončit pokračování populárního fantasy seriálu, seriálu z prostředí módního průmyslu a trojici animáků pro dospělé. Co za tímto rozhodnutím stojí a kterého volného pokračování se tyto změny dotknou?

Pro fanoušky Světla a stínů máme hned několik špatných zpráv. Nejen že Netflix zamítl třetí řadu, ale ruší se i očekávaný spin-off s názvem Šest vran, o kterém jsme informovali v dubnu. Eric Heisserer prý na pokračování začal pracovat, proto není jisté, jestli pro Šest vran nenajde nový domov.

Spisovatelka Leigh Bardugo se vyjádřila ve svém příspěvku na Instagramu: „Je mi líto, ale snažím se zůstat vděčná. Málokterý autor se dočká adaptace svých knih. Mnoho z nich pak nemá dobrou zkušenost a lituje toho. Já měla štěstí a na adaptaci se mohu dívat s hrdostí a radostí.“

Foto: Timea Saghy/Netflix

Dalším seriálem, který nezískal zelenou pro druhou řadu, je Okouzlení (Glamorous). Ten měl premiéru v červnu a příliš velké sledovanosti se netěšil, ačkoliv za ním stojí autor Gilmorových děvčat a Zoufalých manželek Jordon Nardino. Rozloučit se musí i diváci animovaných seriálů pro dospělé Farzar, Kapitán Fall a Agent Elvis, které končí po první řadě.

Deadline uvedl, že za nečekaným zrušením fantasy hitu zřejmě stojí sedm měsíců stávek, které organizovali Americký odborový svaz televizních a rozhlasových umělců (SAG-SAFRA) a Sdružení amerických spisovatelů (WGA).

Zdroj: Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.