Netflix neměl s diváky slitování: Zrušil 29 pořadů včetně jednoho z nejpopulárnějších fantasy seriálů

Michaela Pašková
Foto: Dávid Lukács/Netflix

Stejně jako Netflix produkuje obrovské množství obsahu, problém mu nedělá své pořady rušit. Letos zlámal srdce fanouškům zrušením 29 z nich, přičemž mu nevadilo neobnovit ani pořádně populární kousky, které po svém uvedení vládly žebříčku sledovanosti.

Jak můžete vidět, tak v našem přehledu se nalézá i mnoho letošních seriálů, kterým se Netflix rozhodl nedopřát druhou řadu. Patří mezi ně například Lockwood a spol., Okouzlení, Až do nebes: Seriál a Agent Elvis.

Dále se pokračování nedočkali:

  • Piklírna
  • Dead End: Paranormální park
  • Spravedlnost pro mladé
  • Ridley Jonesová: Strážkyně muzea
  • Mladý Wallander
  • Freeridge
  • Království lesku: New York
  • Smiley
  • Zpívající rebelové
  • Včela na mušce
  • Zamilovávání
  • Eden vás vítá
  • Snowflake Mountain: Citlivky v divočině
  • Holky v chládku
  • Losers
  • Wellmania
  • Okouzlení
  • Farzar
  • Kapitán Fall
  • Agent Elvis
  • Neviditelné město

1899

Loni v listopadu si Netflix podmanilo osm epizod první řady mysteriózního dramatu 1899 od tvůrců úspěšného seriálu Dark, které pojednává o skupině cestujících na obrovském parníku jménem Kerberos. Při sledování tohoto seriálu je potřeba, aby divák po celou dobu udržoval dostatečnou pozornost, protože vlivem přibývajících prvků tajemna a sci-fi může snadno ztratit přehled. Po premiéře se seriál držel nějakou dobu v TOP 10, díky čemuž dokázal nasbírat zhruba dvě stě miliónů zhlédnutých hodin. Počátkem roku byl přesto zrušen.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Když Netflix zlomí fanouškům srdce: 10 seriálových hororů, které už nebudou mít pokračování

Vedoucí katedry

Protože je Sandra Oh známou herečkou, která se proslavila rolemi v seriálech Chirurgové a Na mušce, od Vedoucí katedry se očekávalo, že to bude hit, jenž s námi vydrží hned několik řad. Herečka ztvárnila Ji Yoon Kim, první ženu, která se stala vedoucí katedry angličtiny na univerzitě Pembroke. Ačkoli byla první řada uvedena už před dvěma roky, oficiálně byl seriál zrušen až letos v lednu.

Opuštěný

Neil Patrick Harris neboli všemi milovaný Barney Stinson, který stojí za hláškou „Bude to legendární“, v loňském roce zářil v novém komediálním seriálu Opuštěný. Ujal se role homosexuála, kterého po neuvěřitelných sedmnácti letech opustil přítel. Ačkoliv se první řada stala na Netflixu okamžitě populární, letos v lednu přišla studená sprcha v podobě zrušení seriálu. Nicméně nic není ztraceno, protože druhou řadu se rozhodl natočit jiný streamer, Showtime.

PSALI JSME TAKÉ: Herec Neil Patrick Harris vypráví, jak se snažil najít „pěkný penis“ pro erotickou scénu v seriálu Opuštěný

Horká hlava

Loni v prosinci Netflix uvedl první řadu tureckého sci-fi seriálu, v němž se prostřednictvím běžné komunikace šíří nebezpečná epidemie. Ačkoli seriál působil slibně, přičemž ho diváci označovali za tureckou variantu The Last of Us zkombinovanou s Resident Evil, s přibývajícími díly ztrácel na zajímavosti. „Celkem zajímavý začátek má spíše opačný spád, jenž se s každým dalším dílem zpomaluje nebo spíš transformuje v tureckou telenovelu a neustále cpe zcela zbytečné a nikam neposunující dialogy,“ uvedl jeden z hodnotících na ČSFD, kde seriál dosahuje průměrného hodnocení 53 %.

Sex/Život

Obrovské množství lechtivých scén se okamžitě postaralo o popularitu první řady seriálu Sex/Život, kdy zejména dámy netrpělivě vyhlížely pokračování. To sice přistálo na Netflixu letos v březnu, ale měsíc po uvedení byl pořad vycházející z románu 44 kapitol o 4 mužích od spisovatelky BB Easton zrušen. Herečka Sarah Shahi, která se ujala ztvárnění hlavní postavy Billie, uvedla, že se jí od Netflixu nedostalo potřebné podpory, jako v případě první řady.

Lockwood a spol.

Očekávaná první řada fantasy seriálu Lockwood a spol., jehož předlohou je úspěšná série románů od Jonathana Strouda, přistála na Netflixu koncem ledna. Seriál sleduje trojici dospívajících, kteří vidí duchy. Neváhají a rozhodnou se pracovat v agentuře, která vyšetřuje paranormální jevy. Ačkoli se divákům první řada líbila, už v květnu streamovací gigant oznámil zrušení seriálu.

ČTĚTE TAKÉ: Od The Last of Us po Stranger Things: 13 oblíbených fantasy a sci-fi seriálů, jejíchž pokračování se příští rok nejspíš nedočkáme

Až do nebes: Seriál

V roce 2020 Netflix uvedl působivý akční thriller Až do nebes, který se letos dočkal první řady seriálu. Nicméně to vypadá, že seriál pojednávající o ženě, která se přes noc stala vdovou a po svém zesnulém manželovi byla nucena převzít post vůdce gangu zlodějů, nesplnil očekávání streamera. V červenci přišlo nemilosrdné rozhodnutí seriál, který na ČSFD dosahuje průměrného hodnocení 63 %, pro druhou řadu neobnovit.

Světlo a stíny

Zhruba v polovině listopadu Netflix oznámil zrušení seriálu, který se řadí mezi jeho nejpopulárnější kousky. Není to ovšem vše, protože si streamer pro uživatele připravil ještě jednu špatnou zprávu v podobě zrušení očekávaného spin-offu Šest vran. Nicméně Eric Heisserer začal na spin-offu údajně už pracovat, takže se nevylučuje možnost, že stejně jako Opuštěný najde streamovací domov nakonec někde jinde.


Zdroje: What‘s on Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.