Od The Last of Us po Stranger Things: 13 oblíbených fantasy a sci-fi seriálů, jejíchž pokračování se příští rok nejspíš nedočkáme

Michaela Pašková
Foto: HBO

Letošní rok nabídl mnoho skvělých seriálů, přičemž za zmínku stojí The Last of Us, nová řada Kola času a překvapivě dobrá hraná adaptace One Piece. Všechny tyto seriály se nakonec vrátí, ale protože je jejich produkce po časové a finanční stránce nákladná, nelze předpokládat, že jejich pokračování bude uvedeno v příštím roce. Kvalita vyžaduje čas.

Do produkce mnohých seriálů letos zasáhla stávka scénáristů z WGA a následně i herců z SAG-AFTRA. Naneštěstí stávky dospěly ke svému zdárnému konci, díky čemuž mohou tvůrci nejrůznějších projektů začít opět pracovat. V našem článku naleznete přehled seriálů, které žánrově spadají do fantasy a sci-fi, a v příštím roce by se musel stát zázrak, abychom se dočkali jejich pokračování.

  • Nadace – 3. řada (Amazon Prime Video)
  • Gen V – 2. řada (Amazon Prime Video)
  • Sandman – 2. řada (Netflix)
  • Wednesday – 2. řada (Netflix)
  • Twisted Metal – 2. řada (Peacock)
  • Kolo času – 3. řada (Amazon Prime Video)
  • Dobrá znamení – 3. řada (Amazon Prime Video)

The Last of Us – 2. řada (HBO)

První velký hit letošního roku je adaptací zombie videohry od Naughty Dog. Protože herecké výkony byly bezchybné a příběh o propašování děvčete z nebezpečné karanténní zóny šlapal jako hodinky, není divu, že se fanoušci nemohou dočkat pokračování. Velká šance na uvedení druhé řady v příštím roce není, protože ačkoli HBO obnovilo seriál krátce po jeho uvedení, do produkce zasáhly stávky. Dvojka se začne natáčet až v únoru.

Zaklínač – 4. řada (Netflix)

Temné fantasy vycházející z knižní série Andrzeje Sapkowského je tak trochu horký brambor. Přestože první řada o lovci příšer sklidila pochvalné recenze od fanoušků i kritiků, šlo to od té doby se seriálem z kopce. Třešničkou na pomyslném dortu zklamání je, že si Henry Cavill v pokračování už Geralta z Rivie nezahraje. Není divu, že mnozí seriál už úplně odepsali. I tak čtyřka s Liamem Hemsworthem patří mezi očekávané řady.

One Piece – 2. řada (Netflix)

Přestože hraná adaptace fenomenální magna série Eiichira Ody byla spojená s obrovskou marketingovou kampaní, mnozí neočekávali, že by seriál nějak zvlášť zabodoval. Streamer má zkrátka s hranými adaptacemi mang a anime špatné zkušenosti. Nicméně Luffy se svými Slamáky na Netflixu drtil sledovanost a tak není divu, že streamovací gigant dal druhé řadě zelenou. Oznámení o obnovení však přišlo uprostřed stávek, takže tvůrci nemohli začít na dvojce okamžitě pracovat.

PSALI JSME TAKÉ: Epická bitva s démony a detektiv z podsvětí. Netflix vydal akcí a příšerami nabitý trailer k fantasy podle velmi úspěšné předlohy

Stranger Things – 5. řada (Netflix)

Poslední řada vlajkové lodi Netflixu se začne natáčet až začátkem ledna příštího roku. Vzhledem k tomu, že se jedná o nejdražší seriál Netflixu, který se neobejde bez vizuálních efektů, neočekává se, že by tvůrci stihli pětku uvést koncem příštího roku. Bratři Dufferovi prozradili, že poslední řada bude působit jako ta první na steroidech a vrátí se v ní mnoho známých postav. Na Stranger Things se opravdu vyplatí čekat.

Mandalorian – 4. řada (Disney+)

Kdyby se Disney+ snažilo, mohlo by nám každý rok nabídnout novou řadu Mandaloriana. Nicméně ohledně světa Star Wars zaujal streamovací gigant novou strategii. Nechce nás přetěžovat, takže i kdyby ke stávkám nedošlo, seriál by si pravděpodobně dal roční pauzu. Namísto toho ze světa Star Wars streamer začal uvádět jiné projekty. Na pokračování dobrodružství našich oblíbenců, Manda a Baby Yody, si budeme muset ještě dlouho počkat.

Věčnost – 4. řada (Amazon Prime Video)

Sci-fi komedie od Grega Danielse, který stojí za hity Kancl a Odbor městské zeleně, pojednává o programátorovi, jenž předčasně zemře a následně je nahrán do digitálního světa. Hodnocení jednotlivých řad začalo mít sestupnou tendenci, takže je obtížné si přestavit, že by streamer v příštím roce uvedl pokračování, jelikož čtyřce oficiálně zelenou ještě ani nedal.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Monumentální sci-fi epos Rebel Moon má předpoklady k tomu stát se obrovským hitem. Málem byl součástí Hvězdných válek


Zdroje: Winter is Coming

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.