Netflix zrušil oblíbený seriál. Fanoušci zuří. Někteří si kvůli tomu dokonce chtějí rušit předplatné

Foto: Netflix

Nové mysteriózní drama Netflixu od tvůrců úspěšného seriálu Dark si našlo mnoho příznivců, ale i těch, kteří mu nepřišli na chuť. Nyní svět oběhla zpráva o tom, že 1899 už nebude mít žádnou další sérii. Potvrdili to i jeho tvůrci. Fanoušci jsou v šoku!

Spolutvůrce pořadu Baran bo Odar zprávu o zrušení mysteriózního seriálu 1899 potvrdil na Instagramu. „S těžkým srdcem vám musíme říci, že 1899 nebude obnoven. Rádi bychom zakončili tuto neuvěřitelnou cestu druhou a třetí sérií, jako jsme to udělali u Dark. Někdy se ale věci nevyvinou tak, jak jste plánovali. Takový je život,“ napsal. „Víme, že to zklame miliony fanoušků. Ale chceme vám z celého srdce poděkovat, že jste byli součástí tohoto úžasného dobrodružství,“ dodal.

Své zklamání v komentářích pod příspěvkem vyjádřili členové obsazení i fanoušci. Aneurin Barnard, který hraje Daniela Solaceho, napsal: „Všem, kteří se podíleli na vytvoření 1899, takhle si to nezasloužilo skončit.“ Lucas Lynggaard Tønnesen, který hraje Krestera, dodal: „Uvidíme se znovu v další simulaci.“

Své rozhořčení sdíleli i fanoušci. „Proč by se Netflix rozhodl ubližovat si zrušením skvělých pořadů? Rok 1899 byl jedním z nejneuvěřitelnějších pořadů, jaké jsem kdy sledoval,“ napsal jeden, zatímco další dodal: „Netflix zrušil svůj nejlepší pořad. Chystám se zrušit své předplatné.“ Třetí poznamenal: „Je nějaká šance, že by ho mohl převzít někdo jiný? Prosím, potřebujeme ten příběh celý!“

A zklamaných fanoušků se najde dost i v Česku. „Dnes jsem to dokoukal. Nápad i zpracování za mě super. Nechápu zrušení,“ píše jeden na Instagramu Novinkový Mix Plus a další dodává: „Tak to mě mrzí. Seriál byl za mě skvělý.“ I třetí vyjadřuje lítost: „Tak to jsem nečekal. Dlouho jsem nebyl tak zklamán ze zrušeného seriálu.“

O čem je seriál 1899?

Seriál, ve kterém hrají Emily Beecham, Anuerin Barnard, Andreas Pietschmann nebo Miguel Bernardeau, sleduje cestující na obrovském parníku, kteří pocházejí z různých kultur a prostředí. V jednom jsou ale jednotní – v nalezení lepšího života v USA, kam loď směřuje.

Uprostřed nekonečných zrádných vod Atlantského oceánu narazí cestující z lodi Kerberos na největší záhadu svého života – loď Prometheus, která byla několik měsíců pohřešován a je unášena po otevřeném moři. Jejich dosud celkem poklidnou cestu tento střet změní v děsivou noční můru.

První řada je na Netflixu dostupná od 17. listopadu. Seriál měl celkem dobré hodnocení a v mnoha zemích se nějakou dobu držel v TOP 10 nejsledovanějších. Za první měsíc nasbíral kolem 200 milionů zhlédnutých hodin, což je poměrně dost. O to více je zarážející, že se s ním Netflix rozhodl nepokračovat.

TAKÉ JSME PSALI: Nové temné drama se přes víkend stalo hitem Netlfixu. Neskutečná záležitost, říkají diváci

Foto: Netflix

Zdroje: Instagram/Baran bo Odar , Instagram/Novinkový Mix Plus

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Petr Svoboda

    Rušit to nebudu, ale nasranej jsem teda taky dost... nejdřív Půlnoční klub, teď tohle..

  2. Mistr Jukl

    Není se čemu divit, tak strašně napsaný scénář aby jeden pohledal. Natahovaná neoriginální omáčka, kde onomu dějí o mystery události na nějaké lodi divák neuvěří ani první díl.

  3. Vašík Maruška

    Nejdříve poserete zaklínače Wednesday date Amazonu možná a ted tohle tak si děláš prdel už ale 😠