8 nejlepších filmů a seriálů, které v říjnu vyšly na Netflixu: Záhadné cestování časem, od kterého se jen těžko odpoutáte, nebo hororová lahůdka

Foto: Netflix

Ani během října Netflix nezůstal pozadu a vydal spoustu nových titulů, které jsou dostupné v Česku s titulky nebo dabingem. Nechybělo několik hororových kousků, thrillerů, krimi ani romantika nebo zajímavé dokumenty. Tady je výběr osmi nejlepších titulů, které na Netflixu během října vyšly.

Beckham

Hne dna začátku října na Netflix dorazila dokumentární série Beckham, která umožňuje divákům nahlédnout do počátku a průběhu kariéry fotbalové legendy Davida Beckhama. Samozřejmě tvůrci nezapomněli na vztah a následné manželství s Victorií, bývalou členkou populární dívčí skupiny Spice Girls. Kritici a diváci na všechny čtyři díly pějí chválu a nechávající se slyšet, že je to jeden z nejlepších dokumentů, který vzešel z dílny Netflixu.

Na Rotten Tomatoes si dokumentární minisérie od kritiků vysloužila 90 % a diváků skvělých 97 %. Podobně to vnímají také Češi a Slováci, kteří minisérii na Česko-Slovenské filmové databázi udělili výborných 89 %.

Více jsme psali zde.

Všechno hned

Osmidílné komediální drama Všechno hned se točí okolo šestnáctileté Mii (Sophie Wilde), která se z psychiatrické léčebny vrátila domů a do školy. Za sedm měsíců, co bojovala s anorexií mimo domov, se stihli její přátelé neskutečně posunout dál a ona má pocit, že jí zkrátka ujel vlak. Protože by ráda vše dohnala, sepíše seznam věcí, které by každá dospívající holka měla prožít. Společně se svými nejlepšími přáteli a novou láskou se vydává vstříc dobrodružstvím.

Všechno hned se na Rotten Tomatoes těší vysokému hodnocení ze strany diváků. Seriálu udělili krásných 89 %, přičemž kritici se drželi se svými 78 % o něco níže. Na ČSFD si seriál také nevede špatně. Aktuálně zde dosahuje taktéž 67 %.

Více si můžete přečíst zde.

Lupin, 3. řada

Assane se skrývá a musí si zvyknout na život daleko od ženy a syna. Ti kvůli němu ale trpí, a tak se rozhodne vrátit do Paříže a navrhnout jim bláznivou věc: útěk z Francie a nový život někde jinde. Přízraky z minulosti ale dál dotírají a neočekávaný návrat obrátí Assanovy plány vzhůru nohama.

Zloděj gentleman má navíc tentokrát zrak upřený na dobře střeženou Černou perlu, a dokonce jde tak daleko, že jejího majitele předem upozorní. Možná je to klíčová část plánu. Každopádně u fanouška Arsèna Lupina nikdy nevíte.

Třetí řada Lupina opět zvedla laťku o něco výše, než tomu bylo u druhé. Na ČSFD si Lupin s třetím pokračováním vysloužil perfektních 79 %. Na Rotten Tomatoes pak 100 % od kritiků a 73 % od publika. Skvělý výsledek!

Přečtěte si více.

Pád domu Usherů

Co by to bylo za říjen bez nějakého toho hororu? Mike Flanagan, který má na svědomí hity Netflixu jako Dům na kopci nebo Záhadné sídlo Bly, se nyní ujal dalšího seriálu. Pád domu Usherů je inspirováno povídkou Edgara Allana Poea, ve kterém sourozenci Roderick a Madeline Usherovi přetvoří podnik Fortunato Pharmaceuticals v bohaté, vlivné a mocné impérium. Roderickovy potomci však začnou jednoho dne postupně umírat rukou tajemné ženy a na povrch začnou vyplouvat děsivá tajemství.

Na ČSFD mu udělili zatím pěkných 75 %. To filmoví kritici v zahraničí jsou nadšení ještě víc, protože na Rotten Tomatoes má od nich seriál pěkných 80 % a od kritiků dokonce 89 %.

Více jsme psali zde.

Těla

Když je v letech 1890, 1941, 2023 a 2053 na Longharvest Lane v londýnském East Endu nalezeno nahé mužské tělo – pokaždé to stejné tělo – musí to prošetřit vždy detektiv z daného období. Jak se v průběhu desetiletí objevují souvislosti, detektivové brzy zjistí, že jsou jejich vyšetřování propojena. K vyřešení záhady musí čtyři detektivové z různých období dokázat „spolupracovat“ a odhalit spiknutí trvající přes 150 let. Když se však pokoušejí případ vyřešit, odhalí záhadu, která by mohla ohrozit statisíce životů.

Na ČSFD má získal seriál do teď hodnocení pěkných 70 %. Na Rotten Tomatoes mu zahraniční diváci udělili 80 % a filmoví kritici dokonce 82 %.

Více si můžete přečíst zde.

Du-na!

Lee Du-na bývala svého času členkou populární dívčí k-popové skupiny. Byla hlavní zpěvačkou a nejoblíbenější členkou ze všech, ale pak najednou oznámila odchod do důchodu. Nyní bydlí v domě, jenž se nachází nedaleko univerzity, a ven vychází jen zřídka.

V tom samém domě žije také Lee Won-joon, zcela obyčejný, ale dobrosrdečný mladík, který studuje na univerzitě. Jeho laskavost a něha Du-nu přitahují a poskytují jí útěchu. Nejprve se spolu jenom přátelí, ale pak začnou jeden po druhém toužit. Přesto je v tom háček. Ona ho varuje, aby se nezamiloval.

Jihokorejské romantické drama si na ČSFD získalo pěkných 73 %. Zahraniční diváci na Rotten Tomatoes ho hodnotí dokonce 75 %.

Život na naší planetě 

Nový přírodopisný dokument o životě a pravěkých zvířatech doslova uhranul děti i jejich rodiče. Dokumentární seriál, na jehož vzniku se podílel i věhlasný režisér Steven Spielberg, se soustředí na vyhynulé druhy a zkoumá minulé obyvatele Země. Přináší tak vskutku poutavý příběh epické bitvy o dobytí a přežití na naší planetě.

Na ČSFD si tento skvost vysloužil fantastické hodnocení 91 %. Zahraniční diváci mu dávají 80 %. Ovšem kritici jsou poměrně přehnaně kritičtí se svými nelogickými 40 %.

Více jsme psali zde.

Obchodníci s bolestí

Emily Blunt se v novém snímku představuje jako Liza Drakeová, svobodná matka z dělnické třídy, která je na konci svých sil, protože přišla o práci a doma má nemocnou dceru. Náhodné setkání s Petem Brennerem (Chris Evans), obchodním zástupcem farmaceutické společnosti, pro ni bude jako zázrak, jelikož jí dopřeje tolik potřebný zdroj financí. Velmi rychle se zaplete do nebezpečného schématu vydírání, ve kterém, pokud bude chtít uspět, budou muset její morální zásady jít stranou. Nicméně vyrovnávání se s čím dál tím vyšinutějším šéfem, nelepšícím se zdravotním stavem dcery a rostoucím povědomím o tom, co dělá, zapříčiní, že začne uvažovat nad svými rozhodnutími.

 Na ČSFD má k dnešnímu dni 69% hodnocení. Na Rotten Tomatoes mu diváci dávají 70 %, ovšem filmové kritiky příliš nezaujal a dávají pouze 24 %. S diváky se tedy absolutně neshodují.

Více jsme psali zde.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.