Svižná staromódní zábava nabitá vzrušením. Lupin je zpátky a první recenze jsou pozitivní

Foto: Emmanuel Guimier / Netflix

Oblíbený francouzský krimi seriál Lupin konečně dorazil na Netflix se svou třetí částí. V hlavní roli zloděje gentlemana se opět představuje oblíbenec diváků Omar Sy. První recenze jsou venku a jsou z velké části velmi pozitivní.

Assane se skrývá a musí si zvyknout na život daleko od ženy a syna. Ti kvůli němu ale trpí, a tak se rozhodne vrátit do Paříže a navrhnout jim bláznivou věc: útěk z Francie a nový život někde jinde. Přízraky z minulosti ale dál dotírají a neočekávaný návrat obrátí Assanovy plány vzhůru nohama.

Zloděj gentleman má navíc tentokrát zrak upřený na dobře střeženou Černou perlu, a dokonce jde tak daleko, že jejího majitele předem upozorní. Možná je to klíčová část plánu. Každopádně u fanouška Arsèna Lupina nikdy nevíte.

Třetí část Lupina obsahující sedm epizod konečně dorazila na Netflix a máme tady také první recenze. Kritici mu na Rotten Tomatoes zatím udělili 100% hodnocení, což je pěkný start. Je ale jasné, že se ještě během následujících dní promění.

„Mezi chytře vytvořenými intrikami a dobře vykresleným zkoumáním narušených vztahů našeho hrdiny je každá ze sedmi epizod nabitá vzrušením,“ hodnotí třetí část francouzského krimi thrilleru Elijah Gonzalez z magazínu Paste. „Svižná staromódní zábava,“ popisuje zase Michael Hogan z Daily Telegraph.

Alan Sepinwall však ve své recenzi pro Rolling Stone píše, že Lupin už není tak uspokojivý a svěží, jako dříve. Na druhou stranu dodává, že díky Syovi si stále udržuje určitou úroveň kvality. Dle slov Gerarda Gilberta z iNews však třetí řadou Lupin svůj původní lesk rozhodně neztrácí.

Usmívající se Omar Sy jako Lupin
Foto: Emmanuel Guimier / Netflix

I podle Virata Vermy z Flickonclick třetí část zachovává standard kvalitního vyprávění, složitých dějových zvratů a bezvadných hereckých výkonů, které se staly charakteristickým znakem franšízy.

Assane tentokrát není tak úplně pánem svého osudu, což je snad tou největší změnou oproti předchozím částem. Díky tomu, že musí tančit, jak píská někdo jiný, ​​je cítit jakési uspokojivé napětí.

Zdroje: Rotten Tomatoes, Netflix, Paste, Daily Telegraph, Rolling Stone, iNews, Flickonclick

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.