Beckham dobyl Netflix a na ČSFD získal špičkové hodnocení. Média opět žijí skandálem, který ho stál málem manželství

Michaela Pašková
Foto: Netflix

David Beckham opět jednou dokázal, že patří nejenom mezi absolutní fotbalovou špičku, ale je i mužem o jehož život se lidé zajímají. Nová dokumentární minisérie BECKHAM krátce po svém uvedení ovládla Netflix, přičemž dosahuje opravdu vysokého hodnocení. Není divu, že se média začala znovu zabývat dvacet let starým skandálem.

Nová dokumentární minisérie BECKHAM umožňuje divákům nahlédnout do počátku a průběhu kariéry fotbalové legendy Davida Beckhama. Samozřejmě tvůrci nezapomněli na vztah a následné manželství s Victorií, bývalou členkou populární dívčí skupiny Spice Girls.

Kritici a diváci na všechny čtyři díly pějí chválu a nechávající se slyšet, že je to jeden z nejlepších dokumentů, který vzešel z dílny Netflixu. Na světovém Rotten Tomatoes si dokumentární minisérie od kritiků vysloužila neuvěřitelných 100 % a diváků skvělých 95 %. Podobně to vnímají také Češi a Slováci, kteří minisérii na Česko-Slovenské filmové databázi udělili výborných 93 %.

„Famózní góóól! Gól Davida i Netflixu, který sice točí filmy na ho*no, ale seriály a dokumenty teda fakt umí! Minisérie Beckham je každopádně jedním z nejemotivnějších sportovních dokumentů, které jsem kdy viděl! A snad nikdy – kromě Nagana – jsem neměl při sledování takového dokumentu tolikrát slzy v očích… Mnoho scén jsem si několikrát vracel zpátky, ať už šlo o ty nádherné fotbalové momenty nebo vypjaté okamžiky v soukromí či za “oponou”. Fotbal miluju celý život, přesto nikdy nepochopím fanatismus tupých britských fanoušků,“ uvedl jeden z hodnotících ve své recenzi na ČSFD, přičemž další byl podobného názoru.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Mladíkovi zničila život i kariéru dívka, která nikdy neexistovala. Šílený příběh v dokumentární sérii Neslýchané představil Netflix

„Jsem až šokovaný, kolik a jak kvalitní materiály tvůrci měli k dispozici. Téměř 5 hodin, které utekly jako voda. Davidův příběh je neskutečný. První svého druhý, který marketing a pohled na špičkové sportovce tak jak ho známe dnes formoval 20 let zpátky. Výborný počin a na poli sportovních dokumentů za mě rozhodně jeden z nejlepších,“ píše další.

V dokumentární minisérii BECKHAM několikrát zazní, že Anglie žije fotbalem a v podstatě žádná jiná média ve světě nelynčují celebrity natolik jako ta britská. Svědčí o tom i nechvalně proslulé finále mistrovství světa z roku 1998, kdy během utkání dostal Beckham od rozhodčího červenou kartu a byl ze hry vyloučen. Jelikož Anglie tehdy prohrála, média a fanoušci to dávali za vinu Beckhamovi. Dalo by se říct, že nenávist vůči němu podnítil samotný trenér reprezentace, který ho v rozhovoru neváhal potopit.

Nenávist, kterou projevovala celá Anglie, a v dokumentu byla bravurně znázorněna, zvedla ze židle mnohé diváky. „Nejvíc psycho je reakce po MS, to jsem si říkal, že je až neskutečný, jaký lidi dokážou být hovada. Stejně tak jako paparazzi, kteří ho a jeho rodinu pronásledují na každém kroku a vy se nemůžete zajít ani vys*at. Tady mi ho bylo vážně líto. No a v určitých chvílích jsem měl i na krajíčku, dokument dokáže vzbudit opravdu velké emoce, obzvlášť, pokud jste fotbalový nadšenec jako já,“ uvedl další uživatel ČSFD.

Přestože Angličané dávali Beckhamovi nenávist dost najevo a nevadilo jim ani během utkání skandovat, že to má Posh ráda do zadku, vydržel to a po čase opět zářil na výsluní. Nicméně poté, co se v létě 2003 přesunul do Madridu, aby mohl hrát za Real Madrid, následoval skandál obřích rozměrů, který pošramotil jeho pověst a ohrozil manželství s Victorií.

PSALI JSME TAKÉ: 5 legendárních MMA zápasníků, kteří by si zasloužili dokument na Netflixu, jako McGregor

David Beckham v dokumentární minisérii BECKHAM.
Foto: Netflix

V září byl spatřen s tajemnou brunetkou, která byla později identifikována jako jeho osobní asistentka Rebecca Loos. V dubnu následujícího roku Loos prodala svůj příběh britským novinám News of the World, které zveřejnily článek, podle něhož s ní měl Beckham poměr. Později téhož měsíce poskytla Loos televizní rozhovor Kay Burley ze Sky News, v němž uvedla, že spolu poprvé spali tu noc, co byli v září spatřeni v nočním klubu.

„Myslím, že chemie mezi mnou a Davidem byla silná. Lidé nebyli nadšení, protože jsem se chovala velmi neprofesionálně a on byl ženatý muž,“ uvedla v rozhovoru a dodala, že se v autě celou cestu do hotelu vášnivě líbali. Vyhozená osobní asistentka se nebála toho, že by ji Beckhamovi hnali před soud. „Je něco, co o něm vím, intimní část jeho těla, kterou podle mě znají jen ženy, které s ním byly v posteli.“

V prohlášení, které tehdy zveřejnil deník Guardian, Beckham obvinění popřel. Krátce poté se ozvaly další ženy, které se slavným fotbalistou údajně spaly. Modelka Sarah Marbeck v dubnu oznámila, že měla s Beckhamem poměr v červenci 2001, když byl v Singapuru s Manchesterem United. I toto tvrzení Beckham popřel. O týden později však Celina Laurie oznámila, že v srpnu 2002 strávila s Beckhamem noc. V dubnu 2004 majitelka kosmetického salonu Danielle Heath řekla listu Sunday Mirror, že se s Beckhamem dvakrát vyspala. Skrze právníky se nechali Beckhamovi slyšet, že už mají dost lidí, kteří se snaží vydělat peníze na úkor jejich rodiny.

Manželé se rozhodli noviny News of the World žalovat, ale případ byl v roce 2006 odložen poté, co obě strany dospěly k dohodě. V roce 2011 noviny ukončily svou činnost, protože čelily náporu obvinění a skandálů spojených s napichováním telefonů celebrit, politiků a obětí trestných činů.

ČTĚTE TAKÉ: Emocionálně to nejsilnější, co jsem kdy viděl, hodnotí diváci seriál, který se řítí na Netflix. Na Emmy posbíral 53 nominací

V dokumentu Victoria prohlásila, že to období bylo pro ni noční můrou. „Bylo to to nejnešťastnější, co jsem kdy v životě zažila,” řekla a dodala: „Měla jsem pocit, že svět je proti nám.“ Na otázku, zda tehdy Davidovi něco zazlívala a cítila k němu odpor, odpověděla: „Pokud mám být naprosto upřímná, tak ano, zazlívala.“

„Bylo to poprvé, co jsme byli s Victorií v našem manželství vystaveni takovému tlaku,“ uvedl v dokumentu Beckham a prohlásil, že v podstatě stále nepřišel na to, jak on a Victoria toto období přežili. „Upřímně řečeno, nevím, jak jsme to zvládli. Victoria je pro mě vším. Vidět ji zraněnou bylo neuvěřitelně těžké, ale jsme bojovníci a v té době jsme potřebovali bojovat jeden za druhého. Potřebovali jsme bojovat za naši rodinu. A to, co jsme měli, za ten boj stálo,” řekl.

Samozřejmě diváky dokumentární minisérie a média zajímá, co po dvaceti letech dělá Rebecca Loos, která šílenství s nevěrami odstartovala. Díky rozhovorům a vystoupením v televizi si měla údajně přijít na milion liber. Účinkovala v pořadech Celebrity Love Island, Extreme Celebrity Detox a The X Factor: Battle of the Stars. V reality show 71 Degrees North se poznala se svým nynějším manželem, lékařem Svenem Christjarem Skaiaou, se kterým má dva syny.

V rozhovoru pro deník Metro uvedla, že je nyní matkou a vnímá mnoho věcí jinak. Tehdy byla dost lehkomyslná, ale nelituje toho, že promluvila. Lituje způsobu, jakým to udělala. Později se nechala slyšet, že kdyby nebyla slavná, nebyla by zvaná do televizních show a neseznámila by se se svým manželem a nestala by se matkou. Podle Instagramu působí nyní v Norsku jako učitelka jógy.

Zdroje: Dokumentární minisérie BECKHAM, ČSFD, Rotten Tomatoes, Insider, Independent, News of the World, The People, Sunday Mirror, Sky News, Guardian, Daily Mail, SMH, Mirror, Harper´s Bazaar

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.