6 novinek na Netflixu, které si můžete pustit o víkendu: Od strašidelného příběhu ze závěrečné éry Osmanské říše po pořádně záhadné krimi

Foto: Netflix

Nové filmy a seriály jsou na Netflixu každý týden. Streamovací gigant si pro své diváky opět připravil pěknou dávku novinek a tady je výběr šesti z nich. S otázkou – co si pustit o víkendu – už si nemusíte lámat hlavu. Vyřešili jsme ji za vás.

Netvor

Fantasy seriál Netvor vycházející z proslulého hororového románu Frankenstein, který Marry Shelley vydala 1. ledna 1818. Epický příběh odehrávající se v závěrečné éře Osmanské říše, se zabývá jednou z nejzásadnějších otázek lidstva – Co následuje po smrti? Ziya, dobrodružný, vzpurný, prosperující a chytrý mladý student medicíny má neukojitelnou touhu stát se skvělým lékařem a nalézt lék na infekční choroby. Do cesty mu vstoupí Ihsan, lékař, který balancuje na tenké hranici mezi genialitou a šílenstvím. Je ale zároveň jedinou osobou, která mladíkovy ambice skutečně chápe. Nicméně tyto dvě zraněné duše za zakázaný experiment, k němuž se odváží, zaplatí vysokou cenu. Prastará záhada, kterou se pokusili vyřešit, by mohla rozpoutat peklo.

Čtěte více.

Crypto Boy

Mladý poslíček Amir v Amsterdamu sní o lepší budoucnosti, ale dostane se jen k rozvozu objednávek burrita. Tuto práci mu navíc dohodil jeho otec Omar, jenž zastaralou mexickou restauraci vlastní. Jejich sousedství prochází naprostou gentrifikací, jelikož bohatí zkupují pozemky a obchody se smíšeným zbožím nahrazují módními kavárnami, sushi restauracemi a fitness studii. Když jejich blok odkoupí velká realitní společnost a zdvojnásobí nájemné, Amir a Omar se dostanou do sporu. Hrozí jim, že o živobytí i domov nadobro přijdou. Aamira ale jednoho dne přijala platforma pro investice do krypta. Je odhodlaný ukázat, že není žádným povalečem a rychle se ztratí v rostoucím start-upu.

Čtěte více.

Neon

Neon sleduje tři přátele, kteří se snaží prorazit ve světě reggaetonu, od malého města na Floridě až po rušné pláže a zářivá světla Miami. Osmidílná hudební novinka zachycuje nejen sny tří nejlepších přátel, které jsou barvité jako sám život, ale také drsnou realitu a vtipné nehody, které se v hudebním průmyslu stávají.

Čtěte více.

Těla

Když je v letech 1890, 1941, 2023 a 2053 na Longharvest Lane v londýnském East Endu nalezeno nahé mužské tělo – pokaždé to stejné tělo – musí to prošetřit vždy detektiv z daného období. Jak se v průběhu desetiletí objevují souvislosti, detektivové brzy zjistí, že jsou jejich vyšetřování propojena. K vyřešení záhady musí čtyři detektivové dokázat nějak „spolupracovat“ a odhalit spiknutí trvající přes 150 let. Když se čtyři detektivové pokoušejí případ vyřešit, odhalí záhadu, která by mohla ohrozit statisíce životů.

Čtěte více.

Fotři

Jacka je otec, který se snaží zapadnout mezi rodiče dětí ze školky svého syna, kde ho ovšem neustále provokuje ředitelka. Jednoho dne už nedokáže udržet nervy na uzdě a během vyzvedávání syna ze školky vybuchne před ostatními rodiči. Mimo to stihne urazit ředitelku. Ani jeho přátelé to nemají jednoduché. Connor se nedokáže odpoutat od svého mládí a až příliš se snaží být cool. Mike je sice z trojice nejvyrovnanější, ale prochází vlastní krizí, jelikož mu jeho o mnoho let mladší přítelkyně oznámila radostnou novinku. Je těhotná. A aby toho nebylo málo, pánové prodají svou přes dvacet let fungující společnost mladému chlápkovi, který ze dne na den radikálně změní kulturu na pracovišti.

Čtěte více.

Elita, 7. řada

V nové řadě Omar žije nový život na univerzitě a daleko od Las Encinas, ale není schopen jít dál. Vina, kterou cítí za Samuelovu smrt, a utrpení z tohoto období jsou stále velmi přítomné, což ho vede k tomu, aby podstoupil terapii. Nakonec se rozhodne vrátit do školy, kde se všechno stalo, aby se tváří v tvář postavil svým démonům. I ostatní studenti tiše bojují se svými vlastními problémy. Pokračování španělského seriálu Elita se nyní bude zabývat duševním zdravím a tím, jak ho většina z nás zanedbává ze strachu nebo nevědomosti.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.