Čtyři detektivové. Čtyři časové osy. Jedno tělo. Netflix nabídne záhadné kriminální sci-fi, jehož první upoutávka vyvolala vlnu nadšení

Foto: Netflix

Novou britskou kriminální sci-fi sérii Bodies (Těla), která byla až do oficiálního oznámení známá jako Project IV, natočil Paul Tomalin a Moonage Pictures. Jako předloha tvůrcům posloužila stejnojmenná grafická novela z roku 2015 od britského spisovatele, televizního dramatika a editora Si Spencera.

Čtyři detektivové. Čtyři časové osy. Jedno tělo.

Na Netflixu se brzy objeví záhadný kriminální sci-fi seriál Těla, který je založený na ohromujícím grafickém románu Si Spencera. Když je v letech 1890, 1941, 2023 a 2053 na Longharvest Lane v londýnském East Endu nalezeno nahé mužské tělo – pokaždé to stejné tělo – musí to prošetřit vždy detektiv z daného období. Jak se v průběhu desetiletí objevují souvislosti, detektivové brzy zjistí, že jsou jejich vyšetřování propojena.

Čtyři různí detektivové v různých časových osách v seriálu Těla (Bodies).
Foto: Matt Towers/Netflix

Důležitou roli ve všem hraje záhadný politický vůdce – Elias Mannix (Stephen Graham). Měl na vraždě nějaký podíl? Nebo je ve hře něco mnohem zlověstnějšího? K vyřešení záhady musí naši čtyři detektivové dokázat nějak „spolupracovat“ a odhalit spiknutí trvající přes 150 let. Když se čtyři detektivové pokoušejí případ vyřešit, odhalí záhadu, která by mohla ohrozit statisíce životů.

V seriálu, který budou moct diváci Netflixu sledovat už od 19. října, hrají Amaka Okafor, kandidátka na Emmy Shira Haas, vítěz Emmy a Olivier Award Kyle Soller a držitel ceny SAG Stephen Graham.

TAKÉ JSME PSALI: Recenze: Thriller Milé dítě rozhodně není pro slabší povahy. Donutí vás přemýšlet, kolik žen ve světě podobnou hrůzu právě prožívá

Pod první upoutávkou, kterou Netflix vydal poslední srpnový den na svém oficiální mezinárodním YouTube kanále, se strhla lavina komentářů. Většina z nich je plná nadšení a očekávání. „Poprvé po dlouhé době se zdá, že něco od Netflixu má skutečný potenciál. Už se těším, až to uvidím,“ stojí v jednom z nich. Jiný uživatel dodává, že Angličané dělají ty nejlepší detektivky.

Další opěvují herce Stephena Grahama. „Je jediný svého druhu,“ zmiňuje jeden z uživatelů YouTube a další dodává: „Potřebujeme s ním více filmů nebo seriálů.“

Mnoho nadšených diváků se zároveň obává, aby Netflix po první řadě seriál nezrušil bez rozuzlení. Jelikož však byla Těla zatím propagována jako limitovaná minisérie, měla by být pouze jedna řada.

TAKÉ JSME PSALI: Nervy drásající kriminální drama natočené podle skutečnosti míří na Netflix. Emily Blunt a Chris Evans budou vydělávat na utrpení druhých

Zdroj: Netflix, YouTube/Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.