Crypto Boy: Nové drama Netflixu se bude snažit podmanit si fanoušky kryptoměn

Michaela Pašková
Foto: Rogier van Eck/Netflix

Je nepsaným pravidlem, že v rodinách občas dochází ke střetu starší generace s tou mladší. Netflix se toto téma rozhodl zpracovat v novém nizozemském dramatickém snímku Crypto Boy (Sneakpeek), v němž se vše točí okolo kryptoměn.

Režie nového dramatického filmu Crypto Boy se ujal Shady El-Hamus, jehož předchozí snímek Ve vatě je také ke zhlédnutí na Netflixu. Dramatická novinka je ve skutečnosti rodinný projekt, protože v roli otce se představí Sabri Saad El-Hamus. Jeho starší syn Shady snímek režíruje a mladší Shahine El-Hamus je představitel Amira.

V Crypto Boy sní mladý poslíček Amir v Amsterdamu o lepší budoucnosti, ale dostane se jen k rozvozu objednávek burrita. Tuto práci mu navíc dohodil jeho otec Omar, jenž zastaralou mexickou restauraci vlastní. Jejich sousedství prochází naprostou gentrifikací, jelikož bohatí zkupují pozemky a obchody se smíšeným zbožím nahrazují módními kavárnami, sushi restauracemi a fitness studii.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Recenze: Thriller Milé dítě rozhodně není pro slabší povahy. Donutí vás přemýšlet, kolik žen ve světě podobnou hrůzu právě prožívá

Shahine El-Hamus jako Amir v dramatickém snímku Crypto Boy.
Foto: Rogier van Eck/Netflix

Amirově frustraci nepomáhá ani tvrdohlavý otec, který naprosto ignoruje veškeré nápady na modernizaci restaurace. Na druhou stranu Omar vnímá svého syna jako povaleče, jenž nikdy nebude schopen po něm podnik převzít. Když jejich blok odkoupí velká realitní společnost a zdvojnásobí nájemné, Amir a Omar se dostanou do sporu. Hrozí jim, že o živobytí i domov nadobro přijdou.

Ve zveřejněné upoutávce vidíme, že Amir jde v obleku na pohovor a je okamžitě přijat. Nadšeně otci a stálým hostům restaurace sděluje veselou novinku a chlubí se tím, že ho přijala platforma pro investice do krypta. Bohužel však prohlásí, že bude prodejce, což zapříčiní, že se mu jeho rodič v podstatě vysměje. Amir je ale odhodlaný ukázat, že není žádným povalečem a rychle se ztratí v rostoucím startupu. Omar bude mezi tím sledovat, jak se mu jeho potomek vzdaluje.

PSALI JSME TAKÉ: Samotný ďábel převzal tělo mladého muže a vraždil. Netflix uvede dokument o jednom z nejslavnějších soudních procesů v historii lidstva

Kromě Shaninea a Sabriho se ve filmu Crypto Boy objeví Minne Koole, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Isabelle Kafando, Leny Breederveld, Raymond Thiry, Loes Schnepper, Kendrick Etmon, Tobias Kersloot a Yari van der Linden a Jonas Smulders, který si zahrál ve snímku Ve vatě.

Nizozemské drama Crypto Boy vstoupí na Netflix 19. října.

Zdroje: About Netflix, cineuropa

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.