Když vás u sledování Netflixu pořádně mrazí a kudla se vám svírá v kapse: 6 děsivých příběhů unesených osob, která si prožila muka

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Vytvořili jsme pro vás přehled šesti pořadů, jejíchž sledování není určeno lidem se slabšími povahami. Šesti pořadů, které ve vás vyvolají celou řadu emocí. Nad uvědoměním si, že některé z nich vycházejí ze skutečných událostí, se vám bude svírat kudla v kapse.

Milé dítě (Dear Child)

Thriller Milé dítě vstoupil na Netflix začátkem září a od té doby se pohybuje v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Není divu, protože své diváky strhne už v první minutě. Na samém jeho počátku je divákům představena ‚dokonalá‘ rodina, kterou tvoří otec, matka Lena a děti. Nicméně tato rodina není jako ty ostatní, protože její vznik nebyl dobrovolný. Jednoho dne se otec zkrátka rozhodl, že si dokonalou rodinu k obrazu svému vytvoří. Vyhlédl si vzornou ženu, unesl ji a zavřel do přísně střeženého domu. S dětmi musela matka Lena chodit na záchod v předem danou dobu a spát podle rozvrhu. Nic však netrvá věčně. Jednoho dne se Leně přeci jen podařilo uprchnout a od té doby vyplouvala na povrch děsivá pravda.

Více jsme psali zde.

TAKÉ JSME PSALI: Recenze na ASUS Zenbook S 13 OLED: Otestovali jsme na cestách nejen výdrž baterie nejtenčího notebooku na světě

Ztracena v bílém šumu (The Snow Girl)

Španělský mysteriózní thriller diváci počátkem letošního roku hltali jedním dechem. Nejkrásnější období v roce se pro rodiče malé dívky proměnilo v noční můru. Jejich dcera se jim ztratila ve slavnostním průvodu ve španělské Malaze. Pomoc v pátrání jim nabídla Miren, mladá začínající novinářka, kterou před nalezením dívky nic nezastaví. Paralelně s vyšetřováním se jí ovšem vracely vzpomínky z minulosti, na které by nejraději zapomněla.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Její postava byla v thrilleru Milé dítě unesena, znásilňována a zneužívána. Představitelka Leny dokáže o seriálu hovořit teprve teď

Ztracené dívky (Lost Girls)

Dramatický thriller z roku 2020 je inspirován skutečnými událostmi, které Robert Kolker popsal ve své knize Lost Girls: An Unsolved American Mystery. Film pojednává o Mari Gilbert, které zmizela dcera Shannan v uzavřené komunitě Long Islandu. Nečinnost policie ji přiměla, aby začala pátrat na vlastní pěst. Vyšetřování ji přivedlo k hrozivé pravdě. Existuje více než tucet případů zavražděných sexuálních pracovnic, které nebyly doposud vyřešeny. Mari je rozhodnuta, že nedovolí, aby svět na tyto dívky zapomněl.

Ta dívka z fotky (Girl in the Picture)

Dokumentární snímek natočený podle skutečnosti pojednává o šokujícím příběhu Sharon Marshall, jež jednoho dne zemřela u silnice a zanechala po sobě manžela a syna. Nicméně v dokumentu se dozvídáme, že její manžel v podstatě žádným manželem nebyl, a dokonce ani její jméno nebylo pravé. Ambiciózní mladá žena prožila nezáviděníhodný život, přičemž vám nebudeme prozrazovat, kým vlastně falešný manžel byl, protože bychom vás tím připravili o moment odhalení.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: Skutečný příběh, který stojí za strašidelným a démonickým dokumentem Netflixu Ďábelské alibi

Nevyjasněné záhady (Unsolved Mysteries)

V dokumentárním seriálu o skutečných zločinech byl nastíněn příběh Kayly Unbehaun, kterou den před jejími devátými narozeninami unesla vlastní matka. V době únosu byla malá dívka v péči otce a matka ji mohla vídat pouze ve stanovený čas. Jedna taková návštěva se vymstila, protože matka svou dceru unesla, smazala si sociální sítě a vypnula telefon. Nikdo nevěděl, kde se s Kaylou nachází. V dokumentu byla ukázána fotografie, jak by mohla dívka vypadat ve svých 15 letech. Zaměstnanec obchodu Plato’s Closet v Severní Karolíně Kaulu poznal, čímž spustil řetězec událostí, které vedly k tomu, že se otec se dcerou znovu sešel.

Více jsme psali zde.

Kde je Marta (Where is Marta?)

Netflix si v mrazivých dokumentech podle skutečnosti libuje. Jeden z nich odkrývá příběh Marty del Castillo Casanueva, jejíž rodiče dodnes prožívají děsivá muka a snaží se svou dceru nalézt. Přejí si ji řádně pohřbít a dopřát její duši klid. V lednu 2009 tehdy 17letá Marta odešla na schůzku se svým bývalým přítelem, a protože se ten den nevrátila domů, její rodiče okamžitě spustili pátrací akci. Policie tehdy zklamala na celé čáře, protože rodičům řekla, že by Marta mohla přespávat u přátel a dál se zmizením dívky odmítla zabývat. Jelikož se všeho chytla média, následoval sled šílených událostí, ve kterém se podezřelé osoby navzájem obviňovaly a měnily své výpovědi. Výsledkem je, že ani po letech rodiče neví, co se jejich dceři osudného dne stalo.

Více jsme psali zde.

Matka Marty.
Foto: Netflix


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.