Dívka zmizela v roce 2017, když jí bylo 9 let. Díky seriálu Netflixu se ji podařilo najít živou a zdravou

Foto: National Center for Missing & Exploited Children

Devítiletá Kayla Unbehaun byla před šesti lety unesena v Illinois svou matkou. Díky dokumentární krimi sérii Nevyjasněné záhady, která se už ve třech epizodách vysílala na Netflixu, však byla nalezena živá a zdravá a šťastně se shledala se svým otcem.

Kayle Unbehaun bylo 9 let, když ji její matka Heather Unbehaun podle Národního centra pro pohřešované a zneužívané děti (NCMEC) údajně unesla z jejího rodného města v Illinois. V tu dobu byla dívka v péči otce a matka se s ní směla stýkat jen v určenou dobu. Dne 4. července 2017 trávila čas se svou matkou a měla se vrátit k otci další den, kdy měla oslavit deváté narozeniny.

Heather a Kayla se na soudem nařízenou výměnu nedostavily, okamžitě byla kontaktována policie a zahájeno vyšetřování. Bylo zjištěno, že všechny Heatheriny sociální sítě byly zrušeny a její telefon je vypnutý. Od 4. července ji nikdo neviděl ani s ní nebyl v kontaktu. Heather se v pátek 7. června ani nedostavila k nařízenému soudu. Její právník s ní několik dní nemluvil, nevěděl o tom, co se stalo, a byl vším velice znepokojen.

Před šesti měsíci se fotografie této devítileté dívky objevila v epizodě pořadu Nevyjasněné záhady (Unsolved Mysteries) na Netflixu. V seriálu o skutečných zločinech a záhadách byla ukázána také fotografie, jak by dívka mohla vypadat nyní ve věku teenagera, jelikož je jí už 15 let. Minulý měsíc pak byla spatřena se svou matkou a identifikována jako pohřešované dítě zaměstnancem obchodu Plato’s Closet  v Severní Karolíně.

Policie South Elgin potvrdila totožnost osob jako Heather Unbehaun a Kayle Unbehaun. Okamžitě se spustil řetězec událostí, které vedly k zatčení matky a Kayle se opětovně shledala se svým otcem.

Zdroje: CNN Espaňol, Sky, Cosmopolitan

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.