Její postava byla v thrilleru Milé dítě unesena, znásilňována a zneužívána. Představitelka Leny dokáže o seriálu hovořit teprve teď

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Německý mysteriózní thriller Milé dítě (Dear Child) se od své premiéry stal hitem a stále se drží v TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu. Seriál, jenž sleduje otřesný příběh o útěku jedné ženy ze zajetí a dlouho nevyřešeném případu pohřešovaných osob, není pro slabé povahy a své diváky nutí k zamyšlení.

Thriller Milé dítě diváka strhne už v první minutě. Na samém začátku je divákům představena ‚dokonalá‘ rodina, která ovšem není jako ty ostatní. Otec se zkrátka rozhodl, že si svou rodinu vytvoří a bude ji před zlým světem tam venku chránit. Svou vzornou ženu si vyhlédl, unesl a zavřel do přísně střeženého domu. Jednoho dne se však jí podařilo uprchnout, ale protože ji na neosvětlené silnici srazilo auto, byla i s dvanáctiletou Hannah převezena do nemocnice, místa, kde postupně vyplouvala na povrch děsivá pravda.

Unesenou ženu jménem Lena ztvárnila herečka Kim Riedle. Během šesti epizod, se dramaticky rozkrývají složité vrstvy komplexního příběhu kolem její skutečné identity. Vidíme ji jako ženu s vymytým mozkem, zlomenou, ale přesto stále disponující pozoruhodnou silou. Ženu odmítající zůstat obětí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Tvůrci thrilleru Milé dítě dali dětským hercům speciální scénář. Z jejich pohledu nebyl pachatelem psychopat, ale ustaraný otec

Kim Riedle jako Lena, Naila Schuberth jako Hannah a Sammy Schrein jako Jonathan s nataženýma rukama v seriálu Milé dítě.
Foto: Netflix

Protože představitelka Leny nechtěla nic zkazit, začala o seriálu s médii hovořit až skoro měsíc po jeho uvedení. „Měla jsem pocit, že si na spoustu věcí nemohu vzpomenout, protože to byl tak intenzivní proces. Teprve teď nacházím slova, kterými bych popsala, co se stalo,“ uvedla v rozhovoru pro Tudum.

Během natáčení scény, kde ji jako Lenu vyzvedává otec z nemocnice, jí maskérka řekla, že vypadá jako voják, který se vrací domů z války. Herečce prohlášení maskérky přišlo zajímavé, protože její postavě se dějí hrozné věci. Je znásilňována, týrána a všemožně zneužívána. Je obětí, ale přesto Riedle přišla Lena neuvěřitelně silná. „Při natáčení jsme se zaměřili na posttraumatickou stresovou poruchu způsobenou tím, co prožila. A na věci, které se v ní odehrávaly. Na tu bitvu, kterou musela vybojovat, aby znovu našla svobodu, protože byla doslova zbavena své identity,“ řekla.

Jelikož seriál Milé dítě vychází z knihy autorky Romy Hausmann, herečka svou přípravu na roli nepodcenila. Předlohu několikrát přečetla, protože v ní nacházela mnoho dialogů, které jí pomáhaly pochopit celkový ráz příběhu. Aby se dokázala do své postavy lépe vcítit, přečetla rovněž knihu The Body Keeps the Score, kterou napsal psychiatr pro pacienty s traumatickou stresovou poruchou.

PSALI JSME TAKÉ: Recenze: Thriller Milé dítě rozhodně není pro slabší povahy. Donutí vás přemýšlet, kolik žen ve světě podobnou hrůzu právě prožívá

Foto: Netflix

Natáčet tak intenzivní seriál pro ni nebylo jednoduché, protože se na place snaží vždy maximálně soustředit. Jakmile byly scény hotové, snažila se společně s natáčecím týmem smát a bavit se, jelikož nechtěla ostatní zatěžovat svým špatným rozpoložením. „Byly samozřejmě dny, kdy jsem přišla domů a nemohla jsem se z toho úplně oklepat. Myslím, že v našem programu nebyl den, kdy by moje postava nebyla v intenzivním stresu,“ říká herečka.

Vztah s policistou jí přišel zajímavý, protože si myslela, že on bude tím, komu se bude chtít Lena otevřít. „Ona mu ale dokonce zatajuje informace. Myslím, že to prostě souvisí s tím traumatem. Mezi ní a skutečným světem je tak velká propast. Nedokáže teď lidem věřit, nevidí jasně, kdo je nepřítel a kdo ne. A je tu také aspekt toho, že se bojí, že přichází o rozum,” hodnotí interakci postav.

ČTĚTE TAKÉ: Film inspirován skutečným příběhem učitelky, která zneužila 12letého chlapce a pak si ho vzala, míří na Netflix

Pokud jde o její dětské kolegy, kteří ztvárnili Hannah a Jonathana, vnímá je jako opravdu milé a šikovné děti. Vzhledem k příběhu bylo pro ni přirozeným instinktem se o ně starat. Aby se však byla schopna připravit na natáčení náročných scén, musela si na place držet od nich trochu odstup.

Jelikož je mysteriózní thriller Milé dítě opravdu vydařeným seriálem, mnohé zajímá, jestli je v plánu potencionální druhá řada. „To nevím. Upřímně řečeno, nikdy jsme na to nepomýšleli,“ uvedla herečka.


Zdroje: Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.