Ta dívka z fotky: Znepokojivý dokument vypráví skutečný příběh ženy, která byla 30 let nezvěstná

Foto: Netflix

Začalo to obrázkem – obrázkem, který při bližším zkoumání odhalil pokroucenou a srdcervoucí 30letou záhadu. Dokumentární film o skutečném zločinu Ta dívka z fotky (Girl in the Picture) se ponoří do příběhu Sharon Marshall, která se z ambiciózní teenagerky se stipendiem na Georgia Tech stala ženou s dvouletým synem, kterou její násilnický manžel přinutil pracovat jako striptérku.

Netflix nevykazuje žádné známky toho, že by chtěl zpomalit se svým obsahem o skutečných zločinech. Ta dívka z fotky je jedním z nejnovějších dokumentů, které letos v létě zamířily na globální streamovací platformu.

Dokument Ta dívka z fotky režíruje Skye Borgman, která se ponoří hluboko do trýznivé záhady, jež zůstala 30 let nevyřešena. Milovníci skutečného zločinu mohou celý dokumentární film zhlédnout na streamovací platformě od 6. července.

Také jsme psali: Neobjasněný únos letadla: Zločinec za letu vyskočil s výkupným a navždy zmizel

Oficiální synopse zní: „U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy.“ Onou ženou je Sharon Marshall, která zemřela za záhadných okolností v roce 1990.

Brzy po její smrti vyjde najevo, že možná nebyla přesně tím, za koho se vydávala nebo kým si myslela, že je. Řekněme, že Sharon Marshall nebylo její skutečné jméno a její rodina nebyla její skutečná rodina. Dokument pomalu odkrývá, co se jí stalo a kým doopravdy byla.

Mohlo by vás také zajímat: Modlit se, poslouchat, neodmlouvat: Nový dokument podle skutečné události znechutil svět

V upoutávce Netflix ukazuje obrázek Sharon a jejího otce Franklina Floyda pózujících na rodinném snímku, ale za tímto obrázkem se skrývají obrovská, temná a znepokojivá tajemství. Jedním z těchto tajemství je skutečnost, že její otec je federální uprchlík a zločinec, který je obviněný z únosu, obtěžování, loupeže a napadení, ale rozhodně není tím, za koho se vydává.

Floyd byl na útěku téměř dvě desetiletí a podle traileru byl „odborníkem na skrývání své identity“. Sharoniny sny o tom, že půjde na vysokou školu, aby se stala leteckou inženýrkou, byly zmařeny Floydovým naléháním, že to nejde kvůli nečekanému těhotenství. Místo toho ji bral do striptýzových klubů, aby si vydělala na živobytí,“ prozrazuje jeden z vyšetřovatelů.

Přečtěte si také: Měl 78 manželek a 24 nezletilých: Kde je nyní samozvaný prorok Warren Jeffs, vůdce extrémní polygamní sekty?

Sharon byla Floydem od mala vychovávána jako jeho dcera a sama byla Floydem jako dítě unesena. Později se stala jeho manželkou a měla s ním dítě. Její skutečná identita zůstala záhadou až do roku 2014, kdy byla identifikována jako Suzanne Marie Sevakis, dcera ženy, s níž byl Floyd krátce ženatý.

Výkonným producentem filmu je investigativní novinář Matt Birkbeck, který o příběhu Sharon Marshall poprvé psal ve svých románech A Beautiful Child a Finding Sharon. V dokumentu také vystupuje a sdílí informace o případu a jeho zdlouhavém vyšetřování. „Jediný člověk, který znal její skutečnou identitu, byl její otec,“ říká v upoutávce.

Zdroje: NewsWeek, Wikipdia, Netflix, Stylist

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.