Apokalyptický thriller přepisuje historii Netflixu. Hit s Julií Roberts se zapisuje mezi nejsledovanější filmy Netflixu všech dob

Michaela Pašková
Foto: Jojo Whilden/Netflix

V prosinci na Netflix vstoupil apokalyptický thriller Nech svět světem (Leave the World Behind), ve kterém září Julia Roberts, Ethan Hawke a Mahershala Ali. Snímek s mysteriózní atmosférou se divákům líbil tak moc, že mu stačily necelé dva měsíce k přepsání pořadí nejsledovanějších anglicky mluvených filmů v historii Netflixu.

Adaptace románu Rumaana Alama, kterou režíroval Sam Esmail, se točí okolo pomyslného konce světa. Ve filmu Nech svět světem si životem zmučená žena zcela spontánně pronajme na víkend luxusní dům, kam se svým manželem a dětmi vyrazí. Dovolenou ovšem velmi brzy naruší dva cizinci, otec s dcerou, kteří jim oznámí, že ve městě nastal rozsáhlý výpadek proudu a proto se rozhodli vrátit se domů. S každou nadcházející minutou vyplouvá na povrch hrozící katastrofa, jež je čím dál tím děsivější.

Jelikož apokalyptický thriller Nech svět světem dosahuje například na Kinoboxu celkem slušného hodnocení 68 %, není divu, že se několik týdnů pohyboval v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu. „Tak to bylo něco. Film si mě udržel po celou dobu a různé náznaky v tom, kdo je svině, kdo ne, co se vlastně děje a podobně mi hezky zamotaly hlavu,“ píše jedna z hodnotících ve své recenzi, přičemž další dodává: „Po dlouhé době jsem měl pocit, že se nekoukám na rychle natočenou prefabrikovanou jednohubku.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: APOKALYPTICKÝ THRILLER NECH SVĚT SVĚTEM NUTÍ DIVÁKY PŘEMÝŠLET O TŘETÍ SVĚTOVÉ. PODLE NĚJ SE EVROPA NACHÁZÍ NA POKRAJI PRVNÍ FÁZE

S celkovým počtem 322,6 milionu zhlédnutých hodin je nyní Nech svět světem na 8. místě v TOP 10 anglicky mluvených filmů, čímž se apokalyptickému thrilleru podařilo z žebříčku zcela vytlačit akční podívanou Vyproštění 2. V čele žebříčku stále zůstává hit Red Notice s 454,2 miliony zhlédnutých hodin a hned za ním se se svými 408,6 miliony zhlédnutých hodin nachází americká černá komedie K zemi hleď!, ve které září Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence.

Při pohledu na tuto TOP 10 je zřejmé, že si diváci velmi oblíbili akční tituly a thrillery. Snímky jako V pasti a Na nože: Glass Onion jsou plné vzrušujících záhad a napínavých zvratů, které diváky vybízející k zamyšlení a probírání toho, co to vlastně zhlédli. Zdá se, že rok 2022 byl pro Netflix poměrně úspěšný, protože se v žebříčku stále nachází tituly Projekt Adam, The Gray Man a Na nože: Glass Onion.

PSALI JSME TAKÉ: 8 FILMŮ O APOKALYPSE, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU. VÉVODÍ JIM SANDRA BULLOCK A LEONARDO DICAPRIO

TOP 10 nejsledovanějších anglicky mluvených filmů na Netflixu
Foto: Netflix

Nech svět světem není jediným snímkem z roku 2023, který se dostal do žebříčku TOP 10 nejsledovanějších anglicky mluvených filmů. Nesmíme zapomínat na akční podívanou MATKA s Jennifer Lopez, která stejně jako apokalyptický thriller vstoupila do žebříčku pomocí 8. místa. Aktuálně se MATKA vyšplhala na 7. místo, což znamená, že nechala Nech svět světem za sebou. Je otázkou času, než budeme svědky souboje apokalyptického thrilleru s Juliií Roberts proti akčnímu bijáku s Jennifer Lopez.


Zdroje: Netflix, ScreenRant, ComicBook, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 68 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marcel Volenec

    No nevím, za mé to byla pékná sraj.a