Vyproštění bude mít několik pokračování. Tyler Rake je na počet mrtvol jedním z nejhrozivějších akčních hrdinů současnosti

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Je to sotva pár dní, co na Netflix dorazilo pokračování obří akční pecky Vyproštění (Extraction). Vzhledem k tomu, že Tyler Rake, specialista na špinavou práci, byl už ve dvou snímcích kromě jiného postřelen a pobodán, všechny zajímá, zda dokáže přežít naprosto vše. My to víme!

V pokračování akční pecky Vyproštění se Tyler Rake v podání Chrise Hemswortha vydal na misi, která pro něj nebyla jako ty přechozí. Kdy vás totiž exmanželka požádá, abyste zachránili její sestru a děti z gruzínského gulagu? Jako obvykle Tyler Rake ze všech akčních scén vyvázl živ a zdráv, což začíná působit, že je snad neporazitelný.

Sam Hargrave, režisér prvního i druhého dílu Vyproštění, v exkluzivním rozhovoru se SCREEN RANT prozradil, zda může Tyler Rake vůbec někdy zemřít. Zavtipkoval, že on a jeho tým budou potřebovat ještě několik filmů, než pořádně prozkoumají, co Tyler Rake dovede a jestli se mu vůbec může něco vážnějšího stát.

Doslova řekl: „No, budeme k tomu potřebovat další dva nebo tři filmy a uvidíme. Zatím jsme nenašli nic, co by Tylera Rakea dokázalo zničit. Je to prostě tvrdý chlapík. Když si něco usmyslí, nic ho nedokáže zastavit, ani smrt!“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový film Jennifer Lopez boří žebříčky sledovanosti a zapisuje se mezi historicky nejsledovanější na Netflixu

Od premiéry prvního dílu v roce 2020 se Tyler Rake začal prosazovat na poli moderních akčních filmů. Vyproštění těží nejenom z toho, že hlavního hrdinu ztvárňuje představitel Thora, ale strhující scény vede Hargrave, a ten, jak víme, má za sebou kaskadérskou minulost.

Hargrave se nebál zaměřit ani na boj z blízka, ve kterém Hemsworth vážně válí (a je typický třeba právě pro Johna Wicka). Dokonce i počet mrtvých z obou filmů dělá z Rakea jednoho z nejhrozivějších akčních hrdinů současnosti. Streamovací gigant uvedl, že v prvním díle Rake zabil 183 osob. Nicméně dle expertů z AOBG, webu zaměřujícího se na počty úmrtí, lze v jedničce vizuálně potvrdit jen 80 mrtvých. Například John Wick v jedničce dokázal zabít 77 lidí.

Pro Vyproštění 2 nebyl zatím oficiálně zveřejněn počet mrtvých, ale dle prvotních odhadů jde vizuálně potvrdit 29 zabití. Oproti 128 zabití v druhém díle Johna Wicka to vypadá, že se Tyler Rake ve dvojce snad flákal. Nicméně čelil několika armádám, takže číslo může podstatně vzrůst.

PSALI JSME TAKÉ: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu


Zdroje: SCREEN RANT, AOBG

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.