5 francouzských seriálů na Netflixu, které byste si neměli nechat ujít. Nechybí horor ani komedie

Foto: Emmanuel Guimier / Netflix

Netflix je plný skvělých seriálů. Pokud nevíte, na co se zrovna teď dívat a máte rádi francouzštinu, třeba vás zaujme některý z těchto pěti francouzských seriálů. Ve výběru nechybí horor, romantika ani krimi drama.

Lupin

Na začátku roku 2021 vydal Netflix francouzský thriller Lupin, který si okamžitě získal přízeň mnoha diváků po celém světě. V prvních dílech poznáváme hlavní postavu Assanea Diopa (Omar Sy), jehož život se navždy změnil, když byl teenagerem. Jeho otec zemřel poté, co byl obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po 25 letech chce nyní Assane svého otce pomstít. Aby toho však mohl dosáhnout, Assane se inspiruje svým oblíbeným knižním hrdinou Lupinem a jeho metodami.

Osudná jiskra

Osudná jiskra (Le Bazar de la charité/The Bonfire of Destiny) je francouzská dramatická minisérie, která na Netflixu debutovala 26. prosince 2019. Seriál začíná zobrazením skutečné události, požáru v Paříži na Bazar de la Charité, který vypukl 4. května 1897 a zahynulo při něm 126 lidí. V plánu navštívit bazar má i Adrienne de Lenverpré, žena z vyšší třídy, která se snaží vymanit ze spárů svého manžela a tyrana, Marca-Antoine de Lenverpré. Bazar, kde vypukne požár, navštíví i její neteř, Alice de Jeansin, spolu se svou blízkou důvěrnicí a služebnou Rose Rivière. Adrienne z budovy naštěstí odešla včas, aby se setkala se svým milencem. To ale nikdo neví, a tak vymyslí plán, aby si její muž myslel, že je mrtvá. Celý děj seriálu se točí kolem následků požáru a tří žen, kterým se po této tragické události změní životy od základů.

Čtěte také: TOP 10 španělských seriálů s českými titulky. Nechybí romantika, krimi ani akce

Marianne 

Marianne vás vyděsí jediným pohledem. Francouzský horor, který na Netflixu přistál 19. září 2019, vypráví o slavné autorce hororů, která se jednoho dne rozhodne vrátit do svého rodného města. Tam zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě.

Mohlo by vás zajímat: TOP 5 akčních filmů z 90. let, ke kterým se rádi vracíme

Záchranný plán

Záchranný plán (Plan cœur / The Hook Up Plan) je francouzský komediální seriál, který vytvořili Noémie Saglio a Julien Teisseire podle námětu Chrise Langa. Seriál byl poprvé zveřejněn na Netflixu 7. prosince 2018. Hlavní postavy ztvárnili Zita Hanrot, Marc Ruchmann, Sabrina Ouazani a Joséphine Draï. Příběh vypráví o Else, která se nedokáže přenést přes rozchod s Maxem, i když od něj uplynuly už dva roky. Její nejlepší kamarádky Charlotte a Émilie se proto rozhodnou najmout gigola, aby na svého bývalého přítele co nejrychleji zapomněla. Tato situace se ale samozřejmě neobejde bez komplikací.

Rodinný podnik

Komediální seriál Rodinný podnik (Family Business), který má už tři série, režíroval Igor Gotesman. První řada se na Netflixu objevila 28. června 2019 a vysloužila si velkou přízeň diváků. Neúspěšný podnikatel Joseph (Jonathan Cohen) si myslí, že konečně dostal dobrý nápad. Když se Francie chystá legalizovat marihuanu, rozhodne se proměnit otcovo košer řeznictví na marihuanový krámek.

Přečtěte si také: TOP 5 českých komedií na Netflixu, které nezklamou a pobaví vás

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.