Pamatujete na komisaře Mosera ze seriálu Komisař Rex? Dnes je mu 67 let a nejspíš byste ho už nepoznali

Foto: ORF / Ali Schafler

Sledovali jste před lety v televizi rádi rakouského psího komisaře jménem Rex? Jeho prvním lidským parťákem byl komisař Richard Moser, kterého si zahrál herec Tobias Moretti. Tomu je dnes 67 let a stále se věnuje herectví. Poznali byste ho ještě?

Kdo by si nepamatoval na slavného psího detektiva komisaře Rexe. Stejnojmenný rakouský seriál se vysílal v letech 1994 až 2004. O pár let později se pak přesunul do Itálie a na našich televizních obrazovkách s novým hereckým obsazením běžel jako Návrat komisaře Rexe.

Úplně prvním parťákem Rexe byl komisař Richard Moser, kterého si zahrál herec Tobias Moretti. V seriálu vydržel hrát čtyři sezóny, než byla jeho seriálová postava zavražděna. I když mu Rex přinesl velkou popularitu, Tobias údajně odchodu nikdy nelitoval, protože se chtěl věnovat i jiným projektům, převážně filmovým.

Moretti, který se 11. července 1959 narodil jako Tobias Bloéb v Gries am Brenner v Tyrolsku, své profesní příjmení převzal po své matce, která je italského původu. Vystudoval skladbu na vysoké hudební škole ve Vídni a poté odešel do Mnichova, kde se stal členem Mnichovského komorního divadla. Kromě Rexe si zahrál v řadě dalších filmů a seriálů.

Posledním seriálem, ve kterém se objevil, je rakouské kriminální drama Euer Ehren z roku 2022. V roce 2021 si zase zahrál v německém krimi thrilleru Das Haus.

Jeho manželkou je hobojistka Julie Wilhelm a mají spolu tři děti. Kromě hraní se Tobias Moretti vždycky rád věnoval farmaření a se svou rodinou provozuje farmu v Tyrolsku, kde mají dobytek a pěstují bio potraviny. Další jeho vášní je automobilové závodění a auta obecně.

Dnes je mu 64 a vypadá velmi dobře. I když, nevědět, že je to on, možná byste ho už dneska nepoznali.

Zdroje: Tobias Moretti (archivováno), ČSFD, Wikipedia, TV Guru

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.