Pozor, nepouštět: Nejhorším květnovým novinkám na Netflixu vévodí trapná kopie filmu s Roberts a Clooneyem, v závěsu je podivné sci-fi

Michaela Pašková
Foto: Sasidis Sasisakulporn/Netflix

Stejně jako v uplynulých měsících jsme pro vás připravili přehled květnových novinek, kterým byste se měli raději vyhnout. Vypadá to ovšem, že tentokrát vedení Netflixu může klidně spát, protože nejméně dle českých diváků streamovací gigant nezaznamenal žádný obří propadák. I když slabších kousků měl požehnaně.

Abychom mohli lépe zhodnotit květnové novinky, vrátíme se časem k březnovým a dubnovým propadákům. V březnu u českých diváků naprosto pohořel remake francouzské klasiky z 50. let, snímek Mzda za strach. Tehdy na Česko-Slovenské filmové databázi dosahoval ubohých 33 %, přičemž si aktuálně polepšil na 34 %. Za nejhorší dubnový přešlap diváci ohodnotili jihokorejský seriál Sbohem, Země, který jeho tvůrci museli vlivem skandálu, jenž by čeští diváci přešli bez povšimnutí, přepracovat. I tento kousek si po pár týdnech polepšil, a to ze 28 % na 31 %.

V květnu vyloženě žádný obrovský propadák nevyšel, jelikož nejhorší počin na ČSFD dosahoval v době psaní tohoto článku slabších 41 %. Herečka Brooke Shields, která jako sladká dívenka oslňovala diváky v Modré laguně, si se svou romantickou komedií Nevěstina máma zkrátka další hit nepřipíše. Ani lokalita natáčení, kterou si diváci pochvalují, tento film nezachrání. Shields by nejspíše udělala lépe, kdyby recenzím nevěnovala pozornost, protože nejenom na ČSFD můžeme vůči její osobě vidět posměšné komentáře. „Vím, že je to pokrytectví, ale bylo snadnější přehlížet nedostatek talentu Brooke, dokud byla mladá a krásná.”

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 9 NOVINEK, KTERÉ V ČERVNU DORAZÍ NA NETFLIX: STRHUJÍCÍ THRILLERY I SKUTEČNÉ ZLOČINY, KVŮLI KTERÝM VÁS ZAČNOU DĚSIT VAŠI SOUSEDÉ

O druhé místo se dělí dvě novinky, které na ČSFD shodně dosahují 43 %. „Tak lidé prý nechodí do kin. No, ani se nedivím. Bylo to příšerné. Kdybyste nechápali, co se ve filmu děje, tak vám to policejní dvojice vysvětlí jak dětem ve školce. Příběh je zkrátka slabý, zvuk i celá produkce = TV film. Nejhorší je, že to poznáte okamžitě. Dávám ale šanci i žebrotám, abych dovedl ocenit kvalitu,” napsal jeden z diváků na adresu akčního sci-fi filmu Bionic. V tomto snímku se lidé dobrovolně zbavují svých končetin, jen aby se mohli vylepšit pomocí robotických protéz.

Režisér, kterému v minulosti zdokumentování smrti jeho bratra vyneslo nominaci na Oscara, pohořel se svým novým kouskem zaměřujícím se na historii americké policie. Na ČSFD diváci jeho dokumentární snímek Moc policie označují za nekonečný netflixovský výplach.

Nejdrsnější speciální jednotky světa neboli spin-off úspěšné dokumentární série Nejdrsnější věznice světa je bohužel se svými 49 % docela zklamáním. Možná si říkáte, že je to v podstatě už průměr, takže by to nemuselo být až tak zlé. Pokud se ovšem podíváme na původní sérii, věznici, viděli bychom u jednotlivých řad hodnocení okolo 70–80 %. Jen u té poslední to vypadá, že tvůrcům došel dech.

PSALI JSME TAKÉ: 10 NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NA NETFLIXU: VÉVODÍ JIM KOUSEK, KTERÉMU ČEŠI UDĚLILI 95% HODNOCENÍ

Sledování počínání tří veteránů, kteří podstupují výcvik v elitních vojenských jednotkách, není tak zajímavé, jak se očekávalo, že bude. Tato recenze hovoří za vše. „Tak po prvním díle docela velké zklamání. Je to celkem o ničem. Nic závratného se o dané jednotce nedozvíme. Jen jsou tři rádoby vtipní borci součástí tréninku, který vypadá jako pionýrský tábor pro fanoušky air softu. Vůbec nemám chuť si další díl pouštět.”

Se 49 % se o čtvrté místo nejhorších květnových novinek dále dělí show Londýn na prodej a drama Kousek tebe. Nicméně oba tyto kousky vyšly až v druhé půlce měsíce, kdy švédský film dokonce 31. května. Nejméně u snímku Kousek tebe je tedy předpoklad, že by se v hodnocení mohl ještě vyšvihnout výš.

To bychom měli vše, co se na ČSFD nyní pohybuje pod 50 %. Přesně na hranici 50 % je dokumentární seriál U vraha v kuchyni, 54 % dosahuje Atlas, sci-fi film s Jennifer Lopez, a 55 % animovaný film Jednorožec Thelma.


Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.