Ušetřete svůj čas a vyhněte se tomuto šílenému propadáku. Nejhorší dubnový seriál dostal na ČSFD jen 21 %

Eva Lenská
Foto: Netflix

Ačkoli jsme zvyklí, že propadáky často válcují Netflix, nyní se zmíníme o jednom, který si nikde ani neškrtl. Za nejhorší seriál měsíce dubna můžeme směle vyhlásit jihokorejský sci-fi kousek Sbohem, Země (Goodbye Earth). Je to doslova a do písmene hotová katastrofa.

Obyvatelé Koreje jsou v šoku! Poté, co se objeví hrozivá zpráva, že se se Zemí srazí asteroid a že Korejský poloostrov leží v oblasti dopadu, vstoupí v platnost stanné právo a v celé zemi nastane naprostý chaos. Brzy začnou narůstat konflikty mezi těmi, kdo v katastrofickou srážku věří, a těmi, kteří ne. Z vězení utíkají zločinci, řádí sekty a lidé chtějí emigrovat do bezpečnějších oblastí.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÉ JIHOKOREJSKÉ SERIÁLY NA NETFLIXU: DRAMA O TELEVIZNÍM HLASATELI S NEVYMÁCHANOU PUSOU NEBO CESTOVATELI V ČASE, KTERÝ TRPÍ DEPRESEMI

Dvanáctidílný seriál byl natočen podle stejnojmenného románu uznávaného japonského spisovatele Kotaro Isaky a pravděpodobně mu uškodil i fakt, že ho doprovázel drogový skandál. Nešetřili ho ani diváci na ČSFD, kde dostal mizerné hodnocení 21 %.

V mnoha případech byl označován za odpad a lidé, včetně milovníků K-dramat, očekávali úplně něco jiného. „Kdyby se to stáhlo do jednoho filmu, tak už by to bylo koukatelné. Ten závěr mi doslova rozebral nervy. Samé řeči a asteroid nikde,“ napsala jedna z divaček. Produkce by možná udělala lépe, kdyby vydala původní verzi s Yoo Ah Inem, ale v Koreji se skandály neodpouští.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÝ PROPADÁK PLNÝ VTIPŮ NA ÚROVNI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A HERECKÝCH VÝKONŮ NA BODU MRAZU OPĚT OVLÁDL NETFLIX

Seriál nezabodoval ani na IMDb. Tam obdržel 4,5 bodů z 10 a celou řadu kritických recenzí. „Další typický netflixovský seriál, který nenávidí muže/otce. Jeden kluk z ničeho nic řekne dobrý otec — neexistující otec. Pak je tam svobodná matka se dvěma dětmi… Milý Netflixi, můžeme mít silné ženské postavy, aniž bychom mlátili a hloupě ponižovali muže. Už to vážně začíná být ohrané,“ uvedl naštvaný divák.

„Upřímně, tohle je zatím nejhorší K-drama roku 2024,“ prohlásil další. „Neztrácejte s ním čas. Tohle jsem od Netflixu nečekal! Strašně nudný a zpackaný děj.“ Podobných názorů je na IMDb hned několik. Námět sice lidí považují za schopný, ale děj nikoho nebavil a nejvíc diváky pobouřil nadbytek ženských postav a ponižování těch mužských. Seriál Sbohem, Země se opravdu nepovedl. Máte-li rádi asijskou tvorbu, sáhněte po filmu City Hunter, který si se 60 % na ČSFD vede mnohem lépe.

Zdroj: About Netflix, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.