K Zemi se řítí asteroid a blíží se konec světa. Na Netflix míří katastrofický seriál, který doprovází drogový skandál

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix míří zbrusu nový jihokorejský katastrofický seriál Sbohem, Země (Goodbye Earth). Premiéry se diváci měli dočkat dříve, ale drogový skandál překazil tvůrcům i celému štábu plány. Nakonec se vše vyřešilo a my se nyní zaměříme na to, co se stane, když se k Zemi řítí asteroid.

Obyvatelé Koreje jsou v šoku! Poté, co se objeví hrozivá zpráva, že se se Zemí srazí asteroid a že Korejský poloostrov leží v oblasti dopadu, vstoupí v platnost stanné právo a v celé zemi nastane naprostý chaos. Brzy začnou narůstat konflikty mezi těmi, kdo v katastrofickou srážku věří, a těmi, kteří ne. Z vězení utíkají zločinci, řádí sekty a lidé chtějí emigrovat do bezpečnějších oblastí.

ČTĚTE TAKÉ: NETFLIX NABÍDNE NOVOU ROMANTICKOU KOMEDII OD REŽISÉRA FILMU MEZI NÁMI DĚVČATY. TENTOKRÁT ZACHYTÍ NEČEKANOU SVATBU A ZLOMENÉ SRDCE

Zrovna v té době je učitelka střední školy jménem Se-kyung (Ahn Eun-jin) traumatizována smrtí svého studenta, který byl unesen při protestu. Zatímco je zahájeno odpočítávání 200 dní do blížící se zkázy, jsou tu i tací, kteří nadále žijí jen pro dnešek. Se-Kyung a její přátelé to však vidí jinak. Pomáhají obyvatelům města Woongcheon přežít a chtějí lepší budoucnost pro děti.

Dvanáctidílný seriál byl natočen podle stejnojmenného románu uznávaného japonského spisovatele Kotaro Isaky. Režíroval ho jihokorejský režisér Kim Jin-min, který pro Netflix natočil i velmi úspěšný akční seriál Modrá až na kost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TŘETÍ ŘADA BRIDGERTONOVÝCH MÁ NOVÉ FOTKY I TRAILER. MEZI PENELOPE A COLINEM TO V NĚM POŘÁDNĚ JISKŘÍ

S novinkou se však už nyní pojí jeden skandál. Natáčení bylo dokončeno v roce 2022 a premiéra naplánována na rok 2023, jenže Yoo Ah-in, jeden z hlavních herců, byl obviněn ze zneužívání léků na spaní, ketaminu a drog, jako jsou marihuana a kokain. Kromě toho údajně manipuloval s důkazy a hodlal opustit zemi.

Jeho případ se stále vyšetřuje a filmařům nezbylo nic jiného, než jeho scény sestříhat na úplné minimum. Globálním fanouškům by drogový skandál zřejmě nevadil, ale Jižní Korea má na své hvězdy až přemrštěné požadavky a kromě toho v zemi nejsou drogy legální, včetně některých na západě povolených léčiv.

Katastrofický seriál Sbohem, Země bude mít na Netflixu premiéru 26. dubna.

Zdroje: About Netflix, The Straits Times, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.