Těm se vyhněte obloukem: Nejhorší filmy, které v březnu vyšly na Netflixu, včetně zprznění nejnapínavějšího akčního thrilleru všech dob

Michaela Pašková
Foto: Reda Laaroussi/Netflix

Netflix si v březnu připsal na konto několik velkých hitů, kdy například Zlomovým okamžikům diváci na ČSFD udělili 91 %. Povedlo se mu ale rovněž vydat hned čtyři obrovské propadáky. Tyto otřesné kousky, které byste možná nepřáli vidět ani svému největšímu nepříteli, spojuje jedno. Děsivé hodnocení začínající číslem 3.

Netflix šňůru propadáků zahájil 14. března vydáním romantického filmu Zloděj mého srdce (Art of Love), v němž se policistka dozví, že hledaným lupičem uměleckých předmětů je její bývalý přítel. Na ČSFD turecký film dosahuje nízkého hodnocení 38 % a diváci uvádějí, že už si nikdy tento pokus o „zlodějskou romanťárnu“ pouštět nebudou. Snímek mohl dosáhnout ještě nižšího hodnocení. Mnozí diváci mu ale udělili aspoň jednu hvězdičku kvůli krásnému prostředí Prahy, kam produkce při natáčení zavítala.

Pokud se podíváme na IMDb, tak ani tam si film se svými 4,5 body z 10 nevede zrovna dobře. „Zápletka je vykonstruovaný nesmysl a zhruba po deseti minutách přesně víte, co se stane. Napětí je nulové, jen předvídatelnost plná samých klišé,“ komentuje jedna recenzentka. Další dokonce zmiňuje, že dějová linka je ukradená z klasiky Aféra Tomase Crowna.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 7 NOVINEK, KTERÉ V DUBNU DORAZÍ NA NETFLIX: ŘÁDĚNÍ MIMOZEMSKÝCH PARAZITŮ, VRAŽDÍCÍ SEKTA A I POKRAČOVÁNÍ SCI-FI REBEL MOON

Z tureckého propadáku se přesuneme k životopisnému dramatu Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA (Shirley), které na ČSFD dosahuje slabého hodnocení 34 %. V recenzích pak zaznívají slova, jako je nuda a americká propaganda. Podobného názoru je i Jokolo z MovieZone, jelikož podle něj film působí jako levná rychlokvaška s otřesným CGI.

„Ve výsledku tak tento životopis působí jen jako prázdná snaha o převedení důležité osobnosti na obrazovky, jenže bez jakékoliv invence a filmařského řemesla. Regina King se snaží, její výkon je ale jedinou devízou snímku, který jinak nestojí za vidění,” píše.

Ačkoliv se Čechům a Slovákům drama nelíbí, na světovém Rotten Tomatoes je to jiná písnička. Nevidí se často, aby se kritici a diváci shodli a udělili stejné hodnocení, v tomto případě 71 %. Je to jasný důkaz toho, že co boduje ve světě, nemusí nutně slavit úspěch i v tuzemsku.

Propadákem je bohužel i jihoafrický akční thriller Srdce lovce (Heart of the Hunter), který uznávaný režisér Mandla Dube natočil podle románu Deona Meyera. Příběh, který pojednává o obávaném nájemném vrahovi, jenž se postaví zkorumpovaným politikům, diváky vůbec nezaujal. Na ČSFD si vysloužil slabých 35 %, kdy se v recenzích objevují výrazy, jako je jsou například „slušná debilita“ a „stupidní kdákovina“.

Podle Lori Meek z Ready Steady Cut se nejedná o hrozný film, ale jeho děj je příliš spletitý a celkově je obtížné se v něm vlivem neustálého přísunu nových postav vyznat. „Je to jako sledovat dvoudílné velké finále seriálu, který běží už nejméně sedm řad.”

PSALI JSME TAKÉ: ČECHY A SLOVÁKY ZAJÍMÁ HIT LETOŠNÍHO ROKU I JEHO NEJVĚTŠÍ PROPADÁK ANEB 10 NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍCH FILMOVÝCH PROFILŮ NA ČSFD

Posledním propadákem je očekávaný remake Mzda za strach (The Wages of Fear), který má ze všech březnových přešlapů Netflixu na ČSFD hodnocení nejnižší, a to 33 %. „Musím fakt smeknout, protože takhle dojebat klasický starý námět, tak to zvládne opravdu už málokdo. Úplně bez napětí, emocí a nápadů. Naprosto zbytečný film, který vám vůbec nic nepřinese, jen vás zbytečně okrade o čas,” píše jeden z uživatelů. „Tohle si původní Mzda strachu vážně nezasloužila. Julien Leclercq příběh doslova vykastroval a z komplikovaných nečernobílých postav zbyly pouhé prázdné skořápky,” uvádí další.

Na Rotten Tomatoes diváci zašli ve svých recenzích ještě dál, protože akční novinku poslali ubohými 16 % do propadliště dějin a nazývají ji nejnudnějším filmem, jaký kdy viděli.


Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, IMDb, Ready Steady Cut, MovieZone

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.